Netflix giver grønt lys til amerikansk udgave af ‘Det sidste ord’

Netflix giver grønt lys til amerikansk udgave af ‘Det sidste ord’
'Det sidste ord'. (Foto: Klaus Vedfelt/TV 2)

Netflix har givet grønt lys til en interviewbaseret dokumentarserie ved navn ‘Famous Last Words’, der er baseret på Mikael Bertelsens danske succes ‘Det sidste ord’. Det skriver Variety.

Ligesom i den danske udgave vil konceptet være, at interviewpersonerne i al hemmelighed filmer deres sidste store interview, som så derfra vil forblive uberørte og usete, indtil efter interviewpersonens død.

Netflix-udgaven vil blive produceret af Brad Falchuk via hans selskab Teley-Vision, der for tiden har en længere kontrakt med Netflix. En af de andre producenter er danske Mikkel Bondesen, der tidligere har solgt danske film og serier som ‘Klatretøsen’, ‘Midsommer’ og ‘Forbrydelsen’ til Hollywood, der derfra producerede amerikanske remakes.

»Fra det øjeblik, Mikkel Bondesen bragte formatet til vores selskab og til Netflix, var alle med på den«, siger Falchuk ifølge Variety i en udtalelse. »Netflix er det perfekte hjemsted for dette unikke show. Oplevelsen vil være bevægende, særpræget og transcenderende for publikum såvel som interviewperson. Det minder ikke om noget andet interviewshow, der nogensinde er blevet lavet før. Det er en sand fejring af livet og af muligheden for at få det sidste ord«.

Variety rapporterer, at ‘Famous Last Words’ ligesom ‘Det sidste ord’ vil tage udgangspunkt i »vigtige personligheder, der har brugt deres liv på at komme med væsentlige bidrag til menneskeheden og kulturen. Gæsterne og episoderne vil dog først blive udmeldt og udsendt efter interviewpersonen er gået bort«.

Kun interviewpersonen og intervieweren vil være til stede, når disse interviews bliver foretaget, og kameraerne vil derfor være fjernstyrede.

Netflix oplyser ifølge Variety, at »dokumentarserien vil skabe en tidskapsel, der indeholder intime samtaler, der opfanger rørende afspejlinger af ikoner. Denne tilgang vil ikke blot opfange gæsternes rå og emotionelle refleksioner, men også skabe et intim og trygt rum for gæsterne, som vil være bevidste om at interviewet er fortroligt og ikke vil blive udsendt før de er gået bort«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af