Videoer bekræfter Francis Ford Coppolas upassende opførsel under ‘Megalopolis’-optagelser

Videoer bekræfter Francis Ford Coppolas upassende opførsel under ‘Megalopolis’-optagelser
Aubrey Plaza, Adam Driver og Francis Ford Coppola ved verdenspremieren på 'Megalopolis' i Cannes. (Foto: Max Cisotti/Dave Benett/Getty Images)

I sidste måned benægtede Hollywood-legenden Francis Ford Coppola anklager om, at han skulle have opført sig chikanerende under optagelserne til sine nye sci-fi-storsatsning ‘Megalopolis’.

Anklagerne gik ifølge The Guardian på, at den 85-årige instruktør bag blandt andet ‘The Godfather’ og ‘Apocalypse Now’ skulle have hevet kvinder op for at sidde på sit skød under optagelserne af en natklubscene og gået rundt og forsøgt at kysse de topløse, kvindelige statister i forsøget på at »få dem i den rette stemning«.

Nu kan Variety bringe to hidtil ikke offentliggjorte videoer fra ‘Megalopolis’-optagelserne, der bekræfter dele af beskyldningerne om upassende opførsel. I videoerne ser man således instruktøren gå rundt på settet til netop en natklubscene, hvor han uopfordret kommer hen og kysser flere kvindelige statiser, dog ikke topløse, på kinden. Videoerne blev ifølge Variety optaget af et medlem af filmcrewet.

En anonym kilder fortæller Variety, at Coppola efter flere takes med en megafon annoncerede til alle i rummet: »Undskyld, hvis jeg kommer hen til jer og kysser jer. I skal bare vide, at det kun er for min fornøjelses skyld«.

I sidste måned forklarede instruktøren, at det ville gå imod hans moralske kodeks at opføre sig upassende over for kvinder:

»Min mor sagde, at hvis du forsøger at bejle til en kvinde, betyder det, at du ikke har respekt overfor hende. Og de piger jeg var vilde med, har jeg bestemt ikke været respektløs overfor«, lød det.

‘Megalopolis’ fik verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes i maj. Det vides endnu ikke, hvornår filmen kommer til Danmark.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af