Amandla Stenberg kommenterer ‘The Acolyte’-aflysning efter »amokløb af giftigheder«

Amandla Stenberg kommenterer ‘The Acolyte’-aflysning efter »amokløb af giftigheder«
Amandla Stenberg i 'The Acolyte' (Foto: Disney+)

Det blev kun til en sæson af Star Wars-serien ‘The Acolyte’, som for nylig blev meldt officielt skrinlagt – få måneder efter dens premiere i begyndelsen af juni i år.

For seriens unge hovedrolleindehaver Amandla Stenberg, er det ikke en overraskelse, da hun beskriver dele af modtagelsen som ekstremt hadefuld.

I en række Instagram-stories på sin egen profil, sætter hun ord på aflysningen. Her fortæller hun, at der allerede siden serien blev annonceret har været en bølge af vitriol – giftige verbale angreb – som har påvirket hende på måder, hun ikke kunne forudse.

»(…) Jeg kommer til at være gennemsigtig og sige, at det ikke er noget stort chok for mig. Selvfølgelig bor jeg i min egen virkelighedsboble, men for dem der ikke er klar over det, har der været et amokløb af giftigheder, som vi har set, siden serien overhovedet blev annonceret, da den stadig bare var et koncept, og ingen overhovedet havde set den«.

Den 25-årige amerikansk-danske skuespiller beskriver reaktionen som »hyper-konservativt hykleri og vitriol, fordomsfuldt had og hadefuldt sprog«.

Stenberg er dog ked af seriens afslutning og kalder sin rolle i Star Wars-universet »en utrolig ære og drøm«.

Det er ikke første gang Amandla Stenberg kommenterer mængden af hadebeskeder, hun modtager. Tidligere på sommeren lavede hun et disstrack til sine internettrolde.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af