DR afslører: ‘Huset’ sætter helt ny kurs i sæson 2

DR afslører: ‘Huset’ sætter helt ny kurs i sæson 2
'Huset'. (Foto: Adam Wallesten/DR)

2024 har ikke budt på en stor, samlende dramaserie på DR, som vi ellers har været vant til i deres traditionsrige søndagsserieformat. 

Men nu er der endelig nyt fra public service-stationen. På Copenhagen TV Festival mandag eftermiddag fortalte DR Drama-chef Henriette Marienlund om deres kommende projekter.

Marienlund kunne fortælle, at der er givet grønt lys til en ny sæson af seer- og kritikersuccesen ‘Huset’.

Anden ombæring kommer til at involvere et markant perspektiv- og arenaskifte. Den nye sæson kommer nemlig til at udspille sig i et kvindefængsel og vil følge fire indsatte – modsat den første sæson, der fulgte fangevogterne i et mandefængsel.

Både instruktørerne Michael Noer og Frederik Louis Hviid og hovedforfatter Kim Fupz Aakeson er om bord på den nye sæson.

Marienlund kunne også annoncere den nye satsning ‘Høst’, som er skabt af Martin Zandvliet, instruktøren bag ‘Under sandet’ og ‘Dirch’.

Zandvliet pitchede serien som et møde mellem ‘Dallas’ og ‘Yellowstone’ og behandler – som titlen antyder – et generationsskifte i moderne dansk landbrug med bærende tematikker om blandt andet klima.

Præcis hvornår de to serier får premiere, ved vi endnu ikke.

Samtidig blev der vist klip fra ‘Doggystyle’-skaber Anna Emma Haudals meget ventede dramaserie ‘Generationer’ om en stor hemmelighed, der ryster en familier. Den vil få efter alt at dømme få premiere i 2025 før både ‘Huset’ sæson 2 og ‘Høst’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af