Statist fra lækkede Coppola-videoer tager instruktøren i forsvar: »Han var professionel hele vejen igennem«

Statist fra lækkede Coppola-videoer tager instruktøren i forsvar: »Han var professionel hele vejen igennem«
Francis Ford Coppola i 2022. (Foto: Daniele Venturelli / Getty Images)

Francis Ford Coppola blev i maj anklaget for at opføre sig grænseoverskridende og chikanerende på sættet til ‘Megalopolis’. Kilder beskrev ifølge The Guardian, at instruktøren havde hevet kvinder op på sit skød under optagelserne og gået rundt for at forsøge at kysse topløse og letpåklædte kvindelige statister.

Coppola benægtede i juni disse anklager, og i juli delte Variety et sæt videoer, hvor man så instruktøren gå uopfordret hen for at kysse flere kvindelige statister på kinden. Statisterne var dog ikke topløse i denne video.

‘Megalopolis’-producer Darren Demetre tog Coppola i forsvar og fortalte til Variety: »Der var to dage, hvor vi filmede en Studio 54-agtig klubscene, hvor Francis gik rundt på sættet for at etablere scenens stemning ved at give kærlige kram og kindkys til skuespillerne og folk bag kulisserne. Det var hans måde at hjælpe med at inspirere og etablere klubatmosfæren, der er så vigtig for filmen. Jeg har aldrig været bevidst om nogen klager om chikane eller upassende opførsel under filmens tilblivelse«.

Maria Comitini, der er assisterende instruktør på filmen, stemte i: »Jeg så Francis skabe et levende, professionelt og positivt miljø på sættet. Som en af industriens mest respekterede filmskabere var Francis uforfærdet af projektets skala«.

Nu tager en af statisterne fra de lækkede videoer også den 85-årige instruktør i forsvar. Statisten Raya Menz udtaler nemlig til Deadline, at Coppola var en »gentleman« på sættet – i en nyhedsartikel, hvor Deadline-skribenten desuden gør klart, at han anser Variety-artiklen med videoerne som clickbait uden reelt indhold, der kunne være værd at hidse sig op over. Deadline kom i kontakt med hende, efter hun skrev på Instagram, at hun var frastødt over, at det blev insinueret, at Coppolas opførsel skulle have været uprofessionel.

»Han gjorde intet, der gjorde mig ukomfortabel – eller for den sags skyld nogen andre på sættet«, siger Menz til Deadline. »Jeg følte mig frastødt. Jeg var paf over det, for det var et lukket sæt. Det faktum, at nogle havde video af det, var bare latterligt og super uprofessionelt. Det er ulækkert, for han talte udelukkende om, hvor vidunderlig hans kone er. Hans kone var med os på sættet de fleste dage. Det er ulækkert at se den video og den måde, de prøver at få en meddelelse igennem med den. Bare ulækkert«.

»Det var alt sammen løgn«, sagde Menz. »Faktisk var det mig, der spurgte ham, om han ville danse med mig. Jeg spurgte ham, om han ville danse, foran alle. Det er derfor, det er så sjovt, at denne historie er kommet ud. Han sagde endda noget i retning af – og husk på, det er over et år siden, så det er ikke et eksakt citat – men han sagde noget a la ‘Jeg er en gentleman, og jeg ville aldrig sige nej til en dame’. Og så dansede vi til klubmusik«.

»Han var professionel hele vejen igennem, en gentleman. Han var som en sød italiensk bedstefar, der løb rundt på sættet«, sagde hun yderligere. »Det var så sjovt. Han er en flink, generøs person«.

‘Megalopolis’ havde premiere på Cannes i maj, og den rammer amerikanske biografer 27. september. Der er i skrivende stund ikke offentliggjort en dansk premieredato.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af