Statist træder frem med Francis Ford Coppola-anklager: »Jeg var i chok«

Statist træder frem med Francis Ford Coppola-anklager: »Jeg var i chok«
Francis Ford Coppola ved premieren på 'Apocalypse Now: Final Cut' i 2020. (Foto: Kevin Winter / Getty Images.)

Var Francis Ford Coppola en klam fyr eller en blot en lidt klodset aldrende gentleman under settet på sin stormombruste film ‘Megalopolis’?

Det har været en af sommerens store filmdiskussioner, efter Variety bragte to videoer, der viste Coppola gå rundt og kysse kvindelige statister under en scene på en natklub og dermed syntes at bekræfte en historie om instruktørens grænseoverskridende adfærd, der tidligere havde set dagens lys.

Efterfølgende trådte én af statisterne, Ryana Menz, frem og forsvarede den 85-årige instruktør, der har stået bag mesterværker som ‘The Godfather’ og ‘Apocalypse Now’.

Men nu kommer en af de andre statister fra videoerne, Lauren Pagone, med en diametralt modsat beretning.

Pagone fortæller således til Variety, at Coppola midt under scenen trak hende hen til sig og krammede og kyssede hende.

»Jeg var i chok. Jeg forventede ikke, at han ville kysse og kramme mig på den måde. Jeg blev taget på sengen. Og jeg kan fortælle, at han kom forbi nogle gange«.

Lauren Pagone træder frem, fordi hun blev forarget, da hun så Ryana Menz’ beretning.

»Jeg sætter ikke pris på, at nogen taler på mine vegne. Jeg ville aldrig tale for den skuespiller. Jeg har haft munden lukket. Jeg har været stille. Men det er frusterende, at hun sætter det ud i verden, ‘Hey, det var fantastisk for alle’, når hun ikke ved, hvad andre følte. Du kan ikke tale for andre end dig selv. Min oplevelse var anderledes«.

Francis Ford Coppola har tidligere afvist anklagerne, men har ikke reageret på Lauren Pagones’ vidnesbyrd.

‘Megalopolis’ havde premiere på Cannes i maj, hvor den i den grad delte vandene, og den rammer amerikanske biografer 27. september.

Der er i skrivende stund ikke offentliggjort en dansk premieredato.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af