Danskerne snydes for det mest geniale element i biografaktuel storfilm

Danskerne snydes for det mest geniale element i biografaktuel storfilm
Adam Driver i 'Megalopolis'. (Foto: PR)

Francis Ford Coppolas stormombruste ‘Megalopolis’ med Adam Driver har delt vandene, siden den første gang så dagens lys ved filmfestivalen i Cannes.

Soundvenues Jakob Freudendal gav ved den lejlighed fem stjerner og roste filmen for ikke at »ligne noget andet«.

I sin anmeldelse fremhævede han også »det mest radikale brud på den fjerde væg, jeg nogensinde har oplevet i en biografsal«.

På et tidspunkt i filmen udspørges Adam Drivers stjernearkitekt Cesar Catalina nemlig af journalister under en pressekonference.

Og ved visningen i Cannes poppede en vaskeægte skuespiller i kød og blod op på scenen for at stille spørgsmål til karaktereren på lærredet.

Siden har mange været spændte på, hvordan man ville håndtere den sekvens, når filmen ramte biograflærreder verden over. Ville den kompromisløse Coppola kræve, at de lokale distributører fik en skuespiller på jobbet for at fastholde det spændende greb?

Svaret er desværre … nej.

I den version, der blev vist for pressen i Danmark og rulles ud i de danske biografer, er pressekonferencen ultra kort med blot ét spørgsmål, som bare præsenteres af en offscreen-stemme. Billedformatet er lille i denne sekvens, muligvis designet til at passe til live-gimmicken og stikker således underligt ud i denne version.

I USA har man ellers bibeholdt live-elementet ved flere screenings. Indiewire skriver, at det sker på 60 forskellige steder, at man beder én i publikum være den, der stiller spørgsmålet.

Men ak. I Danmark må vi altså leve uden det lille påfund, der i mine øjne nok havde været filmens højdepunkt.

Resten har jeg i hvert fald ikke positive ting at berette om.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af