George R.R. Martin kritiserer ændring i ‘House of the Dragon’ fra bog til serie

George R.R. Martin kritiserer ændring i ‘House of the Dragon’ fra bog til serie
'House of the Dragon' sæson 2 afsnit 8. (Foto: HBO)

George R.R. Martin har været tæt med inde i processen omkring HBO’s ‘Game of Thrones’-spinoffen ‘House of the Dragon’ baseret på hans bog ‘Fire and Blood’.

Men det betyder ikke, han er enig i alle de valg, showrunner Ryan Condahl har taget i bearbejdningen fra bog til serie.

I en blogpost, som han siden har slettet, kritiserede han ifølge Indiewire scenen, der slutter sæson 2’s første afsnit, hvor to lejemordere dræber Alicents barnebarn Jaehaerys som hævn for mordet på Rhaenyras søn i sæson 1.

I serien afkræver morderne moren Helaena at vælge mellem sine to børn, men i bogen er der faktisk et tredje barn til stede, toårige Maelor. Her spørger morderne, hvem af hendes sønner der skal dø, og en desperat Helaene vælger Maelor. En af lejemorderne svarer »Hører du det, lille dreng? Din mor vil have dig død«, men dræber så i stedet Jaehaerys.

Resultatet er altså det samme i sidste ende, men Martin ærgrer sig over, at denne mellemregning er sprunget over.

»Jeg mener stadig, at scenen i bogen er stærkere. Som jeg så det, var Sophie’s Choice-aspektet den stærkeste del af scenen, den mørkeste, mest følelsesfulde. Jeg hadede at miste det. Og at dømme ud fra kommentarerne online synes de fleste fans at være enige«.

George R.R. Martin forklarer, at han protesterede over ændringen, men at Ryan Condal forsikrede ham om, at Maelor ville blive introduceret senere i serien. Martin mener dog, at det nu vil give bedst mening at cutte Maelors rejse helt ud af fortællingen, da mordscenen lagde grundlaget for kommende beslutninger omkring både Maelors og Haelena.

En talsperson fra HBO har til Indiewire udtalt, at hele ‘House of the Dragon’-holdet er de største fans af George R.R. Martin, men at man er nødt til at træffe nogle svære valg, når man omformer en bog til en serie.

Sophie’s Choices, måske?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af