Pixar-ansatte skulle gøre ‘Inside Out 2’-hovedkarakter »mindre homoseksuel«

Pixar-ansatte skulle gøre ‘Inside Out 2’-hovedkarakter »mindre homoseksuel«
Riley i 'Inside Out 2'. (Foto: Disney+)

Der har før været kritik af Disneys repræsentation af homoseksualitet.

I 2022 klagede Disney-ansatte over, at deres arbejde blev censureret »for snart sagt alle tilfælde af åbenlyst homoseksuelle affektioner«. På samme tidspunkt trak selskabet deres økonomiske støtte til politikere i Florida på og tog således afsted til den republikanske guvernør Ron de Santis, der fik vedtaget ‘Don’t Say Gay’-loven.

Nu fortæller fyrede Pixar-ansatte til gengæld, at de blev bedt om at gøre den 13-årige teenagepige Riley »mindre homoseksuel« i forbindelse med ‘Inside Out 2’, og at der var folk i ledelsen som var »ukomfortable« med queer-temaer. Det skriver IGN i en artikel om de dårlige arbejdsforhold i forbindelse med en kæmpe fyringsrunde i Pixar i foråret.

Mediet har været i kontakt med 10 anonyme forhenværende Pixar-medarbejdere, der melder, at man i redigeringsfasen blev bedt om at fjerne alle spor af »romantisk kemi« mellem Riley-karakteren og den ældre pige Val, der er den populære leder på et hockeyhold.

Det gik ud på at »lave en masse ekstraarbejde for at sørge for, at ingen potentielt ville se dem som ikke heteroseksuelle«. Det fortæller en kilde IGN.

Efter den første ‘Inside Out’ var der ellers mange fans, der ønskede, at Riley skulle vokse op og forelske sig i en pige.

»I filmen så man ikke noget ved Riley, der sagde, at hun er homoseksuel, men det er på en måde antydet baseret på bestemte sammenhænge. Så det var noget, de forsøgte at nedspille på adskillige tidspunkter«, fortæller en kilde nu.

Selvom Rileys forhold til Val i ‘Inside Out 2’ mest skildres som et venskab, var der også mange, der spekulerede i, om det ville blive afsløret i en scene efter filmens rulletekster, at Riley opdager sin seksualitet og er til piger. Her får man nemlig afsløret en af hendes dybe hemmeligheder – i stedet viser det sig at være, at hun har lavet en plet på sin mors tæppe.

‘Inside Out 2’ er blevet en gigantisk succes ved billetlugerne, hvor den har indtjent over 1,6 milliarder dollars på verdensplan.

Disney har ikke kommenteret historien i IGN.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af