’The Perfect Couple’: Susanne Biers nye serie er et medrivende Netflix-svar på ’The White Lotus’

’The Perfect Couple’: Susanne Biers nye serie er et medrivende Netflix-svar på ’The White Lotus’
'The Perfect Couple'. (Foto: Hilary Bronwyn Gayle/Netflix)

Alle par ligger på plettede lagner og har tillidsbrydende skeletter i (ægte)skabet. Men kun få af os har råd og adgang til kradsbørstig pletfjerner.

Det var Elin Hildenburgs altoverskyggende – og ambivalente – hovedpointe i 2018’er-romanen ’The Perfect Couple’ og er ligeledes et uomgængeligt omdrejningspunkt for Susanne Biers spritnye serieadaption af selvsamme bog.

Med en medrivende Netflix-version af ’The White Lotus’ inviterer den danske instruktørdarling os til dans på den krystalskinnende ø Nantuckets og til et vaskeægte lavish kalas.

For i et guldbelagte vanvidshjem oversvømmet af østers og Stevie Wonders ’Sir Duke’ skal rigmandssønnen Benji Winbury (Billy Howle) giftes med middelklassekvinden Amelia Sacks (Eve Hewson).

Eller det skulle han.

På deres bryllupsdag findes der på ulykkelig vis et lig i sandet, og der er som bekendt intet som en livløs gæst, som kan stikke en kæp i festhjulet.

‘The Perfect Couple’. (Foto: Liam Daniel/Netflix)

Med dette tragiske fund som afsæt er ’The Perfect Couple’ et spicy mix af satirisk klassefortælling og mørkt mordmysterium. Heri hives både publikum og medvirkende igennem afhøringslokaler og flashbacks, når en umage politiduo (charmerende og underholdende gestaltet af Donna Lynne Champlin og Michael Beach) forsøger at udpege gerningspersonen og/eller seriens egentlige skurke.

Men det er ikke let. For i dette farverige ’Barnaby’-møder-soap opera -univers opdages der hele tiden forkvaklede relationer og nye affærer – og dermed også et væld af mulige drabsmotiver og sårede følelser (læs: egoer).

I selskab med The Winsbury’s er hemmelighederne og konflikterne nemlig lige så store og voldsomme som de botoxfyldte kinder og pillow faces.

Udover det vordende brudepar tæller øens førende og fordækte botoxfamilie blandt andre den sadistiske Herlufsholm-agtige røvhulsmand Thomas (Jack Reynor), hans gravide udspekulerede kone (Dakota Fanning) og husets herre og hyppigt kronede dilf, Tag (Liev Schreiber).

Sidstnævnte skyder golfbolde efter forsvarsløse måger og storryger pot, alt imens han negligerer klassiske fænomener som monogami og solcreme.

‘The Perfect Couple’. (Foto: Netflix)

Trods sådanne ’forglemmelser’ har den karismatiske og snart meget forbrændte hørmand en fast troneplads ved siden af den skrivelystne matriark Greer Garrison Winbury (Nicole Kidmann) aka iscenesættelsens absolutte mester.

Med varm slubre-te i blodet og i dyre kopper skriver hun bestsellerbøger med titler som ’Death in Dubai’, og med isnende Kidmann-kulde og underskrifter om tavshedspligt orkestrerer hun også det faktiske livs narrativer og skandaler – og pudser porcelænsoverfladens halvurørlige kransekagefigurer.

I hendes skrækindjagende skygge sammenfiltres forestilling og virkelighed i et absurd grænse(løst)land, hvor det spraglede persongalleri og dets mangeartede sammenstød skildrer utallige versioner af kapital og arrogance.

Dette er stærkest fremført af seriens kvindelige karakterer, der med dybder og mange facetter vækker både latter, varme og ubehag – her skal der lyder et ekstra shoutout til en umådeligt veloplagt Dakota Fanning.

‘The Perfect Couple’. (Foto: Liam Daniel/ Netflix)

Eller der skal da i virkeligheden lyde et shoutout til hele holdet, for klassekrimien er på mange måder virkelig gennemført.

Ja ja, onde tunger ville da nok mene, at den tilbagevendende introdans ligner noget fra en Las Ketchup-musikvideo, og nogle vil muligvis påpege, at den stjernespækkede produktion er lige lovlig rundhåndet med plotlines og -twists.

Men mådehold er tydeligvis en dødssynd i overdådighedens casa, og de mange spor og sidehistorier gør ’The Perfect Couple’ til en yderst vellykket whodunit-serie, der – modsat Biers HBO-hit ’The Undoing’ – er svær at regne ud.

Og meget skal regnes ud. For mens det uniformerede politi og det neglebidende publikum forsøger at opklare det uopklarlige, forsøger serien at løse gåden om menneskets kaotiske og hemmelighedsfulde natur – hvis vi altså overhovedet har sådan en?


Kort sagt:
Susanne Bier har begået et vellykket og underholdende mordmysterium, der kredser om klasse, hemmeligheder og stolthedens giftige pletfjerner.

Anmeldt på baggrund af de fem første afsnit.

’The Perfect Couple’. Serie. Instruktion: Susanne Bier. Medvirkende: Nicole Kidmann, Eve Hewson, Liev Schreiber, Dakota Fanning, Meghann Fahy m.fl. Spilletid: 6 afsnit af ca. 50 minutter. Premiere: Kan ses på Netflix 5. september.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af