’The Apprentice’-premiere i de Forenede Arabiske Emirater aflyses efter censur

’The Apprentice’-premiere i de Forenede Arabiske Emirater aflyses efter censur
'The Apprentice'. (Foto: Pief Weyman/Profile Pictures)

Dansk-iranske Ali Abbasis nyeste film ’The Apprentice’ om Donald Trumps claim to fame flankeret Roy Cohn, er blevet blokeret af censurkomiteen i de Forenede Arabiske Emirater.

Planen var, at filmen skulle have premiere i Emiraternes biografer 16. oktober, men det er ikke sket, og i stedet er den blevet fjernet fra biograf-hjemmesider, som ellers promoverede den så sent som i sidste uge. Det har distributøren Front Row Filmed Entertainment meddelt til Variety.

Samme selskabs frontmand Gianluca Chakra har imidlertid fastholdt, at ’The Apprentice’ har været gennem censur og vil få premiere i Saudi-Arabien samt Oman, Irak, Egypten og Jordan. I Saudi-Arabien er en scene, hvor Trump forgriber sig på sin daværende kone, også blevet fjernet. Chakra har ikke modtaget nogen officiel nogen melding fra censurkomiteen, men på nuværende tidspunkt er filmen altså blokeret.

Mens Chakra undlader at kommentere på, hvad årsagen bag Emiraternes beslutning kunne være, så kan det mistænkes, at Donald Trump kunne have noget med det at gøre. Den tidligere præsident havde et godt forhold til Emiraterne under sit embede og har ikke lagt skjul på sin forventelige misbilligelse af ’The Apprentice’.

’The Apprentice’ kan ses i biograferne her i Danmark.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af