Her er de fem PlayStation-spil, vi glæder os mest til i 2021

Årets højdepunkter byder på alt fra en ikonisk duos comeback og robot-actionbrag i det postapokalyptiske USA til cyberpunk-katteeventyr og et tomt Tokyo overtaget af onde ånder.
Her er de fem PlayStation-spil, vi glæder os mest til i 2021
'Ratchet & Clank: Rift Apart'. (Foto: PlayStation)
views
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Returnal’

Da ’Returnal’ i første omgang blev afsløret, var der lidt løftede øjenbryn. For selvom beskrivelsen lød overbevisende (et sci-fi-skydespil med gyserelementer), så det ikke helt overbevisende nok ud til at kunne bære vægten som et af de første, eksklusive spil til PlayStation 5.

Men der er faktisk god grund til at give ’Returnal’ en chance. For selvom sci-fi-gys ofte er nok til at pirre nysgerrigheden (men ikke altid garant for kvalitet), er det faktisk et specifikt element, der gør dette spil interessant, nemlig dets ’Groundhog Day’-agtige tilgang.

Hver gang man dør, starter man forfra, imens omgivelserne ændrer sig, og sådan fortsætter det, indtil man som piloten Selene formår at stikke af fra en fjendtlig planet, hvor man er strandet.

Om det holder i længden, må tiden vise, men potentialet til et skræmmende adrenalinsus vokser og vokser, jo mere vi ser af spillet.

’Returnal’ udkommer til PlayStation 5 den 30. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Ratchet & Clank: Rift Apart’

Det er fem år siden, PlayStation sidst har kunne byde på eventyr med deres dynamiske duo ‘Ratchet & Clank’ i den ikoniske serie, som mange PlayStation-fans er vokset op med, men nu gør makkerparret endelig comeback.

Spillet bygger videre på ’Ratchet & Clank: Into the Nexus’ fra 2013, og denne gang skal vi hoppe mellem forskellige virkeligheder for at stoppe en ond skurk, der er ved at skabe et kollaps mellem dimensioner.

Selve indholdet skal nok bestå af børnevenlig underholdning (som selv det voksne publikum kan finde sjovt), men det interessante er, at spillet for alvor udnytter PlayStation 5’s tekniske kræfter. Når der skiftes mellem dimensionerne, bør det ske uden ventetid, og så er der DualSense-controlleren, som giver haptisk feedback.

På papiret lyder det meget lovende, og fungerer det, vil det være en særdeles imponerende forsmag på, hvordan PlayStation 5 kan spille med musklerne.

’Ratchet & Clank: Rift Apart’ udkommer til PlayStation 5 den 11. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Ghostwire: Tokyo’

Stort set alle indbyggerne i Tokyo er forsvundet, og storbyen er i stedet blevet invaderet af ondsindede ånder, som du skal forvise med en blanding af karate og magi.

Lyder det bizart? ’Ghostwire: Tokyo’ løber risikoen for at falde ind under mærkværdige japanske spil, hvor det hele virker mere tåbeligt end alvorligt, men der er altså en skummel vibe over spillet, der har fanget vores opmærksomhed.

Det skyldes ikke mindst, at Tokyo er en fremragende kulisse (især når der er fuld knald på regn og neonlys) for et opgør med overnaturlige skikkelser og en skræmmende atmosfære, hvor man aldrig helt ved, hvad man har i vente.

‘Ghostwire: Tokyo’ udkommer til PlayStation 5 i oktober 2021.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Stray’

Hvis du – efter adskillige coronanedlukninger og mere end et års social distance – stadig ikke gider have noget med mennesker at gøre, lander det oplagte spil for dig i efteråret.

’Stray’ er et vaskeægte katteeventyr, hvor du træder i poterne på en kat, der er fortabt og alene i en cyberpunk-by. Her bliver du venner med en robot, imens du prøver at finde ud af byen og hjem igen.

Historien er nok det mindst interessante ved ’Stray’, for det ser ud til at blive båret af den unikke oplevelse, hvor du får frit slag til at udforske en by fuld af liv fra et helt andet perspektiv, end vi er vant til.

’Stray’ udkommer til PlayStation 4 og 5 i oktober 2021.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Horizon Forbidden West’

Det er ikke første gang, vi nævner ‘Horizon Forbidden West’ som et af årets mest hypede spil, og det er med god grund, for det er efterfølgeren til en af de største PlayStation 4-succeser nogensinde.

Spillet fortsætter historien om Aloy, en ung kvinde, der af sin stamme sendes ud i det ukendte for at finde årsagen til en mystisk infektion, der dræber alt og alle, den kommer i nærheden af. Det byder på opgør med kæmpemæssige robotdyr og imponerende omgivelser.

Det hele foregår i det vestlige USA, men langt, langt ude i fremtiden, hvilket betyder, at vi denne gang skal opleve resterne af San Francisco – og hvis det minder bare en smule om det første spil, kommer det til at være et eventyr af en helt særlig karakter.

’Horizon Forbidden West’ udkommer til PlayStation 4 og 5 i efteråret 2021.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af