Her er de nye spil, vi glæder os mest til i 2021

Fra ‘God of War: Ragnarok’ og ‘Harry Potter’ til dansk lejemorder og et glædeligt gensyn med spilhistoriens bedst sci-fi-trilogi. Her er de otte største udgivelser, vi ser mest frem til i det kommende år.
Her er de nye spil, vi glæder os mest til i 2021
'God of War'. (Foto: PlayStation)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Hitman 3’

LEGO, bacon og ‘Hitman’. Den hellige treenighed af dansk kvalitetseksport kan se frem til et boost senere i januar, når danske IO Interactive endnu en gang er klar med lejemorderen Agent 47.

Spillet er konklusionen på ’World of Assassination’-trilogien, der startede tilbage i 2016, så der er altså tale om et par løse tråde, der nu skal samles op på. Det er godt nyt for de dedikerede fans, omend det ikke skal afskrække dig, hvis du kun er lejemorder in spe.

Men – afslutning på trilogi eller ej – lad os bare ærlige: Vi glæder os mest af alt til at agere ikonisk lejemorder med de mest kreative og helt absurde mord, vi kan komme i nærheden af. Og så er det jo værd at gøre opmærksom på, at spillet kan spilles i virtual reality på PlayStation 4.

Udkommer til PC, PS4, PS5, Xbox One og Xbox Series X/S den 20. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Mass Effect Legendary Edition’

Det er som sådan ikke en ny udgivelse, for den består af tre gamle spil, men det er altså stadig et af årets største udgivelser af én årsag: De tre spil udgør en af kulturhistoriens (ja, ikke kun spil, men alt kultur) bedste sci-fi-trilogier.

Historien om Commander Shepard, der skal redde galaksen fra en altødelæggende trussel, startede lidt broget, men med ’Mass Effect 2’ katapulterede serien sig ind som en klassiker med et helt fænomenalt univers af mindeværdige personer og hjerteknusende historier.

Årets genudgivelse består af de tre oprindelige spil samt deres udvidelser, og selvom der ikke er tilføjet helt nyt indhold, gemmer der sig stadig så meget underholdning og udforskning, at du snildt kan bruge en hel corona-lockdown på at (gen)opleve glæden ved ’Mass Effect’.

Udkommer til PC, PS4 og Xbox One (kompatibelt med PS5 og Xbox Series X/S) i foråret 2021.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Far Cry 6’

Det var egentlig meningen, at vi skulle slå kløerne i ’Far Cry 6’ allerede om en måneds tid, men coronavirus satte en midlertidig stopper for udgivelsen.

Rygterne lyder nu på en udgivelse i maj, og holder det vand, kan vi glæde os til en forårstur til en caribisk ø underlagt et diktatur. Diktatoren spilles af Giancarlo Esposito (Gus Fring fra ’Breaking Bad’), og han stinker altså som sædvanlig af suspekt skurk.

Det hele lugter lidt af Cuba og revolution, men det, der lokker mest hos os, er ’Far Cry’-seriens tilbagevenden til de tropiske omgivelser, som den tidligere har toppet med i ’Far Cry 3’. Det er tiltrængt for serien at komme tilbage på ret køl, så nu skal den bare gribe chancen.

Udkommer til PC, PS4, PS5, Xbox One og Xbox Series X/S i 2021.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘God of War: Ragnarok’

Med en ny konsol på markedet vender PlayStation tilbage til det trygge og populære med deres efterhånden legendariske ’God of War’-serie. Det lyder måske sikkert og kedeligt, men det er det bestemt ikke.

Historien om den (tidligere) græske krigergud Kratos gennemgik et reboot i 2018, hvor den græske mytologi blev skiftet ud med den nordiske. Det resulterede i en af årets bedste udgivelser, og nu er efterfølgeren klar med tilhørende skyhøje forventninger.

Som titlen afslører, venter Ragnarok forude, så den nordiske mytologi skal altså udforskes endnu mere – formentlig med et kæmpe actionbrag af guddommelige dimensioner.

Udkommer til PlayStation 5 i 2021.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Horizon: Forbidden West’

Da PlayStation i 2017 lancerede ’Horizon: Zero Dawn’, tog de chancen med en helt ny serie. Jovist, den var udviklet af Guerrilla Games, en af de bedste udviklere til PlayStations konsoller, men det var stadig lidt af et sats.

Heldigvis var det et fremragende sats. Det futuristiske actionspil med enorme mech-dyr og den kvindelige hovedrolle Aloy fangede fra første færd, og det står nu som et af PlayStations bedste spil i sidste generation.

’Horizon: Forbidden West’ ser ud til at være mere af det samme, og det er sagt med al respekt, for er det på niveau med forgængeren, står PlayStation allerede med en af kandidaterne til årets spil.

Udkommer til PlayStation 4 og PlayStation 5 i efteråret 2021.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Hogwarts Legacy’

Da ’Hogwartz Legacy’ officielt blev annonceret i efteråret, gik ’Harry Potter’-fans i selvsving, og man kan sådan set godt forstå dem. Her er et rollespil, hvor man lever livet som elev på Hogwarts med magi, besværgelser og alt, hvad der ellers hører til.

Det er begrænset, hvor meget mere der er afsløret om spillet (som J.K. Rowling i øvrigt ikke er involveret i), men behøver vi egentlig vide mere?

Spørgsmålet er vel nok nærmere, om ’Hogwarts Legacy’ kan leve op til de forventninger, der altid forbindes med ’Harry Potter’-universet. Stemningen ser i hvert fald ikke ud til at mangle noget.

Udkommer til PC, PS4, PS5, Xbox One og Xbox Series X/S i 2021.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Resident Evil Village’

Zombier går aldrig af mode, bare spørg ’Resident Evil’, der sprøjter den ene udgivelse ud efter den anden. 25 år efter seriens debut står spillet nu klar med ’Resident Evil Village’ – det ottende spil i serien (ikke medregnet afstikkerne).

Spillet fortsætter en håndfuld år efter slutningen på ’Resident Evil 7: Biohazard’, hvor serie-darlingen Chris Redfield kastes direkte ind i et comeback. Et glædeligt gensyn for fans, men måske knap så glædeligt for Ethan, hovedpersonen i ’Resident Evil 7’ (og så siger vi ikke mere for at undgå spoilers).

Savner du i øvrigt landlig, skummel uhygge, er der ekstra grund til at være opmærksom på ’Resident Evil Village’. Spillet foregår i en østeuropæisk landsby, hvilket altid lader til at være et hit, når gys mangler lidt atmosfære og suspekte omgivelser.

Udkommer til PC, PS5 og Xbox Series X/S i 2021.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Halo Infinite’

Åh, ‘Halo’. Microsofts ikoniske actionserie skulle have været efterårets store trækplaster ved lanceringen af Xbox Series X/S, men sådan gik det ikke. ’Halo Infinite’ blev (ligesom så meget andet) forsinket, og så stod Microsoft med en splinterny konsol og ingen store spil.

Men nu er det altså tid til at få ’Halo Infinite’ på banen. 2021 bliver året, hvor Master Chief gør comeback, men i hvilken form? Spillet har været igennem en kaotisk udvikling, der ikke kun blev ramt af corona, men også et farvel til et af spillets kreative drivkræfter.

Svaret får vi i efteråret, og efter fem års ventetid kan man næste ikke unde serien andet end en vellykket tilbagevenden. Det er tiltrængt for Microsofts nye konsol – men det er også et kærkomment gensyn for alle, der elsker action af højeste kvalitet.

Udkommer til PC, Xbox One og Xbox Series X/S i efteråret 2021.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af