Tre ildevarslende tegn tyder på, at ’God of War: Ragnarök’ ikke udkommer i 2021

Vi er efterhånden mere og mere overbeviste om, at PlayStations helt store blockbuster-spil bliver udskudt.
Tre ildevarslende tegn tyder på, at ’God of War: Ragnarök’ ikke udkommer i 2021
'God of War'. (Foto: PlayStation)

KOMMENTAR. Da sløret i efteråret 2020 blev løftet for efterfølgeren til ’God of War’, var det til stor fanfare fra PlayStations mest inkarnerede fans.

Serien om den græske krigsgud, der har været fast inventar hos PlayStation i 16 år, var i 2018 blevet genstartet til stor succes, og nu gik turen til den nordiske mytologi.

Men siden annonceringen af efterfølgeren har der været stille. Du ved, stille på den måde, hvor man bare ved, at noget er galt. Og når der er stille på den måde i spilbranchen, tyder det på én ting: Udviklingen af spillet følger ikke længere planen.

Faktisk er vi efterhånden ret overbeviste om, at ’God of War: Ragnarök’ (som i øvrigt ikke er den officielle titel, men den alle kører med indtil videre) bliver udskudt, og det skyldes især tre ting.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. PlayStation-chef holder munden lukket

Når man skal forbinde prikkerne i spilbranchen, sker det altid med et særligt blik for det, der ikke bliver sagt. Det kan være med en omgang »ingen kommentarer« fra en PR-type, eller det kan blot være rungende stilhed.

Derfor var det også bemærkelsesværdigt, at PlayStation-chef Jim Ryan ikke nævnte ’God of War: Ragnarök’ med ét eneste ord, da han i februar deltog i et stort interview med GQ som led i et større PR-fremstød for PlayStation.

Her opremsede han spil som ’Returnal’, ’Ratchet & Clank: Rift Apart’ og ikke mindst ’Horizon Forbidden West’, der alle udkommer i år. Ingen af spillene er dog så ventede og hypede som ’God of War’-efterfølgeren, så hvorfor nævnte Ryan ikke det?

Svaret virker åbenlyst: Fordi det er forsinket, men PlayStation endnu ikke er klar til at melde det ud.

Er man den optimistiske type, kan man dog håbe på, at det kun er fordi, den oprindelige udgivelsesdato er skredet, og PlayStation derfor er ved at finde et nyt hul til spillet senere i 2021.

2. Flere kilder snakker om forsinkelse

Man skal altid være påpasselig med rygter, og de skal altid tages med et gran salt. Men når branchens mest pålidelige insidere begynder at hviske i krogene, er det som regel et tegn på, at der er noget at komme efter.

Derfor er det altså heller ikke til at overse, at den højt respekterede spiljournalist Jason Schreier i et tweet indikerede, at ’God of War: Ragnarök’ på ingen måde udkommer i 2021.

Schreier er lidt af en kontroversiel skikkelse i branchen, men én ting, man kan være sikker på, er, at han ikke slynger tomme rygter ud i æteren bare for at skabe postyr.

3. PlayStation hyper ikke spillet

Skulle du endnu ikke være helt overbevist om forsinkelsen, så overvej lige dette: Da PlayStation i slutningen af februar afholdt ’State of Play’, deres showcase for årets kommende spil, var ’God of War: Ragnarök’ pist væk.

Det var ikke fordi, det var en prangende fremvisning (’Horizon Forbidden West’ deltog heller ikke), men hvor årets andre spil i det mindste har fået udgivelsesdatoer og regelmæssige trailers, udeblev PlayStations mest ventede efterfølger fuldstændig.

En årsag kan være, at spillet simpelthen ikke er klar til at blive vist frem. En anden årsag kan derimod være, at PlayStation stadig lider under manglende PlayStation 5-leveringer, som en eventuel ’God of War: Ragnarök’-annoncering vil sætte endnu mere under pres.

Netop dette argument er faktisk også et af de stærkeste for, at spillet rykkes til 2022. Her kan PlayStation måske ligefrem følge så godt med efterspørgslen på deres konsol, at de simpelthen bruger ’God of War: Ragnarök’ til at sætte fut under salget endnu en gang.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af