Sony opkøber Bungie i endnu en vild spilhandel

Sony opkøber Bungie i endnu en vild spilhandel
PlayStation 5. (Foto: PlayStation)

Året er kun én måned gammel, men det har allerede budt på to enorme opkøb i spilbranchen, heriblandt Microsofts chok-køb af Activision Blizzard, og nu rammer et tredje.

Bungie, skaberne af ‘Destiny’ og ikke mindst den Xbox-eksklusive ‘Halo’-serie (som de ikke længere er tilknyttet), har annonceret, at de er blevet opkøbt af Sony i en handel til en værdi af knap 24 milliarder kroner.

Der er dog ingen grund til at frygte, at Bungies fremtidige spil bliver PlayStation-eksklusive, for det har spilfirmaet allerede nu afvist:

»Vi ønsker, at de verdener, vi skaber, strækker sig overalt, hvor folk spiller«, skriver de i en FAQ omkring opkøbet og dets konsekvenser for fremtidige spil. »Vi fortsætter med at udgive vores egne spil, at være kreativt uafhængige, og vi vil fremover understøtte ét samlet Bungie-fællesskab«.

Sonys præsident, Jim Ryan, understreger samme budskab i et blogindlæg hos konsolgiganten, hvor han cementerer, at Bungies fremtid er som et spilfirma, der udvikler til forskellige platforme, ikke kun PlayStation.

Ryans skarpe vendinger står i kontrast til Microsofts luftige løfter, efter de opkøbte Activision Blizzard.

Mange fans frygter nemlig, at legendariske serier som ‘Call of Duty’ og ‘Diablo’ udfases til PlayStation, hvilket desværre virker mere og mere sandsynligt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af