Milits brugte Facebook til at planlægge kidnapning af amerikansk guvernør

Milits brugte Facebook til at planlægge kidnapning af amerikansk guvernør
Bevæbnede medlemmer af boogaloo-bevægelsen. (Foto: Anthony Crider / Flickr)

Facebook og platformens private grupper har været en af de primære kanaler til at planlægge kidnapningen af den demokratiske guvernør, Gretchen Whitmer, i Michigan.

Det skriver Detroit News, efter FBI forpurrede en gruppe mænds planer om at kidnappe og muligvis dræbe guvernøren. Ifølge en erklæring fra FBI kaldte gruppen Whitmer for en »tyran«, der skulle »stilles for domstolen« for landsforræderi.

13 personer er blevet sigtet i sagen, der blussede op tidligere i år, da Whitmer indførte restriktioner på grund af coronavirus. Det faldt ikke i god jord hos en af mændene, Adam Fox, der især blev vred over nedlukningen af træningscentre i Michigan.

Herefter streamede han en livevideo i en privat gruppe på Facebook, hvor han luftede sine frustrationer og ytrede »jeg ved ikke, drenge, vi er nødt til at gøre noget.«

Senere begyndte flere af personer at mødes for at planlægge kidnapningen. En af de involverede viste sig at være informant for FBI, og det er altså en af grundene til, at sagen blev opdaget, da kommunikationen ellers foregik via krypterede kanaler.

Ifølge rapporter er flere af de sigtede medlemmer af militsgruppen Wolverine Watchmen, der kæmper for at starte en borgerkrig i USA. De blev tidligere i år smidt af Facebook efter at have brugt platformen til rekruttering.

Facebook har de seneste måneder taget strengere midler i brug overfor netop militsgrupper, men også konspirationsteorier som QAnon, der blev bandlyst på tværs af Facebook og Instagram tidligere på ugen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af