Bernie Sanders er hverken sur eller træt – han gider bare ikke mere pis

Bernie Sanders er hverken sur eller træt – han gider bare ikke mere pis
Bernie Sanders. (Foto: Pool/Getty Images)

Da Joe Biden i går blev indsat som USA’s præsident, var hans tidligere konkurrent Bernie Sanders med blandt tilskuerne.

Og selvom fokus naturligvis var på Biden, så stjal Sanders alligevel en del af opmærksomheden. Først for hans påklædning, derefter for de adskillige memes, der blev lavet med ham.

Sanders blev nemlig fanget i en klassisk zero fucks given-positur, der emmer af en yderst uhøjtidelig tilgang til årets vel nok største begivenhed.

Twitter, der jo er amerikansk politiks højborg, så hurtigt sit snit til at skære Sanders ud og indsætte ham i helt andre situationer, hvor hans attitude ligesom understreger en pointe om, at man ikke altid behøver at ligne en jubelidiot.

Én ting er, at det nye meme jo (som de fleste Bernie-memes) faktisk er ret sjovt på en særdeles underspillet måde. Men noget helt andet er symbolikken i det.

Sanders er iskold. Ingen følelser, men bare totalt chill omkring det hele, hvilket skriger igennem alle de omgivelser, han indsættes i.

Om det er fra en legendarisk filmscene eller et ikonisk øjeblik i verdenshistorien til et tomt metrotog, så kender man bare følelsen.

Bernie udstråler en slags apati, som måske faktisk bare er den energi, vi har brug for i 2021, efter det kaos vi måtte gennemleve i 2020 med corona og Trumps sidste dage (for bare at nævne et par katastrofer).

Det er ikke fordi, Bernie er ligeglad. Hele budskabet er nærmere, at jovist, nu er vi sluppet af med Trump, men vi er jo langtfra færdige med arbejdet endnu.

Så lad os lige læne os tilbage, slå koldt vand i blodet, lægge rædselsåret bag os og så ellers bare klø på – der er altid noget at tage fat på.

Vil du selv lege lidt med Bernie, kan du i øvrigt slippe kreativiteten fri og indsætte ham på adskillige lokationer her.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af