Jennifer Coolidge er en stjerne i ‘The White Lotus’, men hendes største rolle er på internettet

Jennifer Coolidge er en stjerne i ‘The White Lotus’, men hendes største rolle er på internettet
Jennifer Coolidge. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Har du fulgt med i HBO’s seneste hit, ‘The White Lotus’, kender du Jennifer Coolidge som Tanya McQuoid. Den excentriske, rige kvinde, der tager af sted for at sprede sin moders aske.

Men skal vi være helt ærlige, husker du hende formentlig bedst som Stifler’s Mom fra ‘American Pie’ (eller måske endda som Paulette i ‘Legally Blonde’).

Jennifer Coolidge er lidt af en kultstjerne, der i årevis har gjort det bedste, hun kunne, med ikke altid lige taknemmelige roller, hvor hun enten spiller sexobjekt eller en ikke alt for skarp kvinde.

Derfor er det glædeligt at se, at hun endelig har fået et velfortjent comeback, der skriger af genialitet og skarphed – og vi snakker altså ikke om HBO’s store sommerhit.

Nej, vi hentyder derimod til Coolidges seneste renæssance, der – ligesom så mange andre ting under corona-pandemiens jerngreb – blomstrede på internettet sidste sommer med en enkelt video på blot otte sekunder.

I videoen hviler kameraet på et par fødder i røde højhælede, før det langsomt kører opad. Det slutter med en udtryksløs Jennifer Coolidge, der uden at fortrække en mine hæst siger »Hej«.

Umiddelbart giver ‘Hi’-videoen, som den kaldes nu, absolut ingen mening. Der var ingen kontekst for den, da den dukkede op, og er man ikke typen, der lever og ånder online, ville man måske blot afskrive den som bizar.

Når det kommer til Coolidges fremtræden online, giver få ting nemlig mening, men som skuespilleren Eugene Levy (der spillede overfor Coolidge i ‘American Pie’) har udtalt til Vulture, er hun »sit eget komiske univers«.

Hun har ikke et behov for, at vi forstår hende, for man har kun det sjov, man selv laver. Og Coolidge? Hun har det meget sjov.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Måske er det netop derfor, at Coolidge er blevet så populær online, især på Instagram. Det er ikke fordi, hun spytter indhold ud, men når hun gør, er det så bizart, at det taler lige ind i internettets kaotiske hjerte.

Her er ingen stereotypiske roller, som skuespillerinden skal påtage sig. I stedet kan hun give galskaben frit løb, og havde hun ikke allerede en succesfuld karriere i Hollywood, ville hun have et stærkt potentiale som TikToks næste sensation.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Derfor er det også kun retfærdigt, at Coolidge hyldes efter en suveræn præstation i ‘The White Lotus’ (og selvfølgelig bør hun være blandt kandidaterne, når næste års Emmy-nominerede skal findes).

Men vi kan lige så godt sige det, som det er: Hun bør vinde en pris for hele sin karriere – også den online.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af