Facebooks hemmelige forskning afslører, at Instagram giver teenagere dårligt selvværd

Facebooks hemmelige forskning afslører, at Instagram giver teenagere dårligt selvværd
Doomscrolling. (Foto: Robin Worrall/Unsplash)

Der snakkes ofte om, hvordan sociale medier giver os en følelse af mindreværd, når vi konstant sammenligner os med andre brugere.

Og nu viser Facebooks egen forskning – som ikke er blevet offentlig af deres frie vilje, men derimod takket være Wall Street Journal – at der faktisk er noget om snakken.

I hemmeligholdte dokumenter lyder det nemlig fra Facebook selv, at Instagram i høj grad bruges til det, der kaldes »social sammenligning«, og at det især går ud over unge kvinder og pigers selvværd.

I en undersøgelse viser resultaterne, at mere end 40 procent af teenagebrugerne i USA og Storbritannien følte sig »utiltrækkende«, efter de begyndte at bruge platformen.

Teenagerne indrømmede også, at de var afhængige af Instagram, og at de ville foretrække at tjekke platformen sjældnere, men at de ikke havde selvdisciplinen til det.

Hverken Facebook eller Instagram har tidligere indikeret bekymrende overvejelser omkring platformene og deres indflydelse på unge mennesker, der matcher afsløringerne fra deres forskning.

Instagram har dog givet brugerne muligheden for at slå likes fra på opslag eller hele deres feed, men denne funktion skal aktivt tilvælges.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af