Post Malone og The Weeknd får hug for promovering af kontroversiel krypto-platform

Post Malone og The Weeknd får hug for promovering af kontroversiel krypto-platform
The Weeknd. (Foto: PR)

To måneder efter Post Malone og The Weeknd udsendte musikvideoen til ‘One Right Now’, er de blevet mål for en byge af kritik.

Det skyldes en kortvarig bid af videoen, hvor Post Malone shopper kryptokunst på platformen Moonpay, som har et tvivlsomt ry for at snyde sine kunder, kræve urimeligt store gebyrer og købe sig til falske anmeldelser.

Sådan lyder kritikken fra Twitter-profilen Barely Sociable, som også gør sig på YouTube med analytiske videoer af sære fænomener.

Det er ikke første gang, at kritik af duoens krypto-reklame dukker op online.

Kort efter premieren på musikvideoen kunne kryptomediet Protos afsløre, at hverken The Weeknd eller Post Malone havde indberettet den betalte annoncering til de amerikanske skattemyndigheder.

Det er ellers et lovkrav for influencers og kendisser i USA, når de modtager betaling i form af honorar eller produkter, hvilket gør sig gældende her.

Ifølge Protos drejede betalingen sig nemlig om en Bored Ape NFT, der dukker kortvarigt op i videoen, til en værdi af næsten fem millioner kroner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Moonpay bruges til at købe og sælge kryptovaluta, men siden lanceringen i 2019 har platformen været under løbende kritik.

Det førte sidste år til, at Malta – hvor firmaet ellers oprindeligt havde oprettet sig for at drage nytte af fordelagtige skatteregler – satte en stopper for tilføjelsen af nye kunder på platformen.

Det har dog ikke stoppet Moonpay fra at forsøge at indtage det amerikanske marked. Således fik de sig sidste efterår også en omgang reklame hos Jimmy Fallon.

Det skete, da talkshow-værten under en af sine udsendelser annoncerede, at han ligeledes havde købt en Bored Ape NFT via Moonpay.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af