Det er aldrig set før, men færre og færre bruger nu dagligt Facebook

Det er aldrig set før, men færre og færre bruger nu dagligt Facebook
Facebook. (Foto: Deeksha Pahariya/Unsplash)

For første gang nogensinde siden Facebooks lancering for mere end et årti siden, mister platformen nu dagligt aktive brugere frem for faktisk at få nye folk ind på det sociale medie.

The Verge skriver, at firmaets seneste kvartalsregnskab viser, hvordan tallet for brugere, som dagligt benytter sig af platformen, falder fra 1.930 til 1.929 millioner globale brugere. En talsmand har bekræftet, at det aldrig er sket før.

En af årsagerne kan findes i den massive succes, som konkurrenten TikTok har i USA, hvor især de unge brugere søger tilflugt frem for at bruge netop Facebook.

Meta, som ejer Facebook, har generelt haft et sølle kvartal, for ikke nok med, at Facebook bløder brugere, så har selskabets andre platforme, Instagram og WhatsApp ligeledes svært ved at få nye brugere ind – her begynder tallet også at stagnere, omend det stadig vækster en smule.

Den skuffende udmelding, som i øvrigt blev kombineret med en omsætning, der – trods grønne tal på bundlinjen – ikke matchede markedets forventninger, betød, at firmaets aktie faldt med 20 procent.

Det voldsomme kursfald og de knap så opløftende udsigter for Facebook har fået flere til at spekulere, om dette kan være starten på slutningen for Mark Zuckerbergs firma – i hvert fald i sin nuværende form.

For ikke nok med at firmaets primære indtægtskilde, som består af annonceindtjening, langsomt falder, står moderselskabet i Meta overfor potentielle reguleringer fra de amerikanske myndigheder efter monopol-anklager.

Derudover er der også udbredt skepsis omkring Zuckerbergs metaverse-planer, der ifølge ham selv skal blive fremtidens internet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af