Reddit genopliver kæmpe aprilsnar-eksperiment

Reddit genopliver kæmpe aprilsnar-eksperiment
Reddit. (Foto: Reddit)

Årets største joke-dag nærmer sig med hastige skridt, når det på fredag er 1. april og dermed tid til aprilsnar.

Imens alskens medier og brugere på sociale medier får travlt med at snige dårlige (eller måske gode, men vi tvivler) jokes ud, går Reddit lidt anderledes til sagen. De relancerer nemlig r/Place.

Forummet så for første gang dagens lys tilbage i 2017, hvor det ikke fejrede aprilsnar med jokes, men derimod ved at fremvise »magien ved online fællesskaber, samtaler og samarbejder«.

For Reddit handler aprilsnar nemlig ikke om tage fusen på hinanden, men derimod om at afprøve eksperimenter, som platformens brugere selv tager del i.

Helt praktisk skete det med et hvidt lærred, hvor brugerne kunne placere en pixel hvert femte minut for tilsammen at skabe ét stort billede.

Hvor man kunne frygte, at det ville gå helt galt – det er trods alt internettet, vi snakker om – blev det en stor succes.

Således deltog adskillige internationale forummer og millioner af brugere, hvilket det oprindelige billede afspejler – blandt andet med det danske flag, der har besøg af Kaj og Andrea.

Og nu gentages eksperimentet fra den 1. april til 4. april, hvor man som registreret bruger hos Reddit kan give sit bidrag med.

Er du ikke bruger på platformen, kan du stadig følge med live i den kreative udfoldelse, efterhånden som det tager form.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af