‘Doctor Strange’-memes tager tykt pis på Marvels kaotiske univers

‘Doctor Strange’-memes tager tykt pis på Marvels kaotiske univers
Efterfølgeren til 'Doctor Strange' er blandt de udskudte Disney-premierer. (Foto: Disney)

Når ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ rammer de danske biografer, er det om at holde tunge lige i munden for at følge med.

For med filmen udvider Marvel endnu en gang deres univers, og pensumlisten for at kunne forstå sammenhængen i deres film er efterhånden længere end for en hel kandidatgrad.

Det er ikke gået for forbi brugerne på Twitter, som nu har skabt et meme for, hvad man egentlig bør se, før den nye ‘Doctor Strange’-film giver mening – og buddene er naturligvis helt hen i vejret.

Joken startede hos Gabriel Carvalho, der har for vane at tage tykt pis på de store blockbuster-film (han gjorde nøjagtig det samme med ‘The Batman’) med vanlige Marvel-klicheer som rulleteksternes bonusscene(r) og milliard-omsætning.

Efter sine indledende tweets om filmen opremsede han de serieafsnit og film, man skal tjekke, før man sætter sig ind i den mørke biografsal, og det var her, hvor den manglende for alvor begyndte at skinne igennem.

For selvom Carvalho nævnte flere Marvel-serier som ‘Agents of S.H.I.E.L.D’ og ‘What If…?’ samt sidste års ‘Loki’, skiftede han efterfølgende til titler, der af loyale fans vil blive genkendt som ikke tilhørende Marvels nuværende univers, nemlig ‘Deadpool 2’, ‘X-Men: The Animated Series’ og ‘Inhumans’.

Pointen med Carvalhos meme er naturligvis at understrege den vanvittige opsætning af Marvels univers, der godt nok er voldsomt imponerende, men efterhånden også så kompleks, at man knap nok kan finde rundt i det.

Således fortsatte flere brugere med at øge listen af bagkataloget, som man skal have været igennem for at forstå Marvels film, og det tog lidt af en bizar drejning.

Således blev groteske film som ‘The Human Centipede’ og ‘Salò’ nævnt, imens andre insisterede på, at HBO’s nye pirathit ‘Our Flag Means Death’ og alle 18 sæsoner af ‘Greys hvide verden’ er nøglen til at forstå Stephens Strange vej til at blive en magisk superhelt.

‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’, som Soundvenue har givet tre stjerner og kalder »dejligt blodig og alt for rodet«, får premiere den 4. maj.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af