Spotify vil kaste grus i maskineriet på Beats Music

Spotify vil kaste grus i maskineriet på Beats Music

Der er åben krig på musikstreamingmarkedet i øjeblikket. Særligt lanceringen af Jay Z’s kunstnerejede Tidal skabte røre i den andedam, hvor Spotify regerer enerådigt som den helt store andrik med 60 millioner abonnenter.

Apple rasler med sablerne op til relanceringen af deres streamingtjeneste Beats Music i næste måned ved blandt andet angiveligt at presse pladeselskaber til at vende Spotifys gratismodel ryggen. Og nu vender Spotify skytset tilbage mod Apple ved at invitere verdenspressen til et pressemøde den 20. maj. I deres presseinvitation står der udelukkende »We’ve got some news«.

Den kryptiske besked kan dække over meget, men ifølge Wall Street Journal pønser Spotify lige nu på at lancere en web-videotjeneste, der skal konkurrere mod Youtube og Facebooks videoflade. Det er sandsynligvis denne tjeneste, Spotify introducerer ved pressemødet i New York.

Alternativt kan de skærpe deres profil ved at introducere podcasts, som rygterne tidligere har svirret om. Det ville i så fald være et direkte angreb på Apples iTunes.

Hvem kommer til at bøde for den åbne krig? Ja, de enkelte musiktjenesters eksklusivaftaler med musikere kommer højest sandsynligt til at betyde, at du skal abonnere på en håndfuld forskellige tjenester, hvis du vil have adgang til hele paletten af musik.

Følg med på Soundvenue.com/tech, hvor vi fremover sætter fokus på digital kultur og ny elektronik.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af