Første store virusangreb på App Store: Tjek om du er ramt

Første store virusangreb på App Store: Tjek om du er ramt

En virus har over weekenden inficeret en lang række apps i Apples App Store, der kan få adgang til dine passwords, blandt andet til din iCloud-konto og andre personlige oplysninger. Endnu ukendte gerningsmænd står bag dette snedige angreb, som potentielt har ramt millioner af mennesker, primært i Kina.

I øjeblikket er Apple i gang med at identificere og trække alle inficerede apps tilbage fra App Store, så virussens skader kan formindskes mest muligt og forhåbentlig udslettes helt.

De inficerede apps er primært kinesisk udviklede apps, men i blandt er også apps som rækker ud over Kinas landegrænser, eksempelvis appen WeChat. Du kan se listen over inficerede apps her.

Blandt de inficerede apps, er som sagt ikke mange som bruges af andre end kinesere, men skulle du sidde inde med nogle af de inficerede apps, skal du naturligvis slette dem, og ændre brugeroplysninger fra en sikker enhed.

Gerningsmændene er lykkes med at snyde app-udviklere til at anvende et inficeret softwareværktøj, da det, i hvert fald i Kina, arbejdede hurtigere end det originale Apple-værktøj, og da de kinesiske app-udviklere ofte kopierer denne software i stedet for at anvende originalen.

Hackerangreb på Apples produkter har historisk set været meget sjældne på grund af deres høje sikkerhedsniveau, men et stort angreb som dette er formodentlig uundgåeligt på den lange bane.

Listen med inficerede apps opdateres løbende, og seneste melding fra Apple er, at alle inficerede apps burde være fjernet fra App Store, men at de holder et vågent øje, da man stadig ikke har fundet gerningsmændene og deres formål.

Læs mere: Av, av, av: Brugere latterliggør Apples første app til Android

Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med