Rapport afslører: Apples elbil ruller af båndet i 2019

Rygterne har løbet længe og har peget i alle mulige retninger. Vil Apple bygge sin egen bil eller planlægger de at fremstille komponenter til andre bilfirmaer? Nu tyder alt på det første, efter en en rapport fra Wall Street Journal kan afsløre, at Project Titan – som er kodeordet for bilprojektet – er overgået til et såkaldt ‘committed project’ med lanceringsdato i 2019.

Det er sikkert, at Apple har gaflet omkring 600 ansatte fra bilbranchen til Project Titan – et tal, der ifølge rapporten skal tredobles, hvis planerne skal holde stik.

Omend det sandsynligvis er planen at lave selvkørende biler, så går der længere end 2019, før det vil være tilladt at producere til brug på offentlig vej.

Apples store konkurrent Google har for nyligt afsløret, at de ikke planlægger at være bilproducent som sådan, men at de vil levere teknologi til selvkørende biler.

Det er stadig fornuftigt, at væbne sig med en vis skepsis eller i al fald tålmodighed. Apple har ingen erfaring med at fremstille biler, så en horisont på 3-4 år er meget optimistisk. Men når den kommer, så bliver det interessant at se, om Apple kan gøre det samme for bilbranchen, som de gjorde for smartphonemarkedet, da de introducerede iPhone.

Læs også: Technologik: Kommer vi til at køre i selvkørende biler?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af