Google tilføjer podcast-service for at bryde Apples monopol

Google har planer om at lancere en podcast-service gennem Google Play Music. Der er endnu ikke fastlagt en dato for lanceringen, men i går udsendte Google en pressemeddelse der opfordrer podcastere til at oprette en profil i det nye system.

En database er således allerede ved at forme sig, med deltagere som HBO, Nerdist, HowStuffWorks, Earwolf og omkring 15 andre. Når puljen er blevet tilstrækkelig omfangsrig vil Google lancere podcast-servicen der, udover at hoste udsendelser, vil foreslå lytteren indhold baseret på tidspunkt og interesse. Podcast-tilføjelsen bliver derfor en integreret del af Google Play Music, der byder på de samme skræddersyede forslag.

YouTube, ejet af Google, introducerede i sidste uge YouTube Red, en abonnementservice der ligesom Netflix og Hulu tilbyder egenproduceret inhold og reklamefri streaming. Med i prisen for YouTube Red får man også adgang til Google Play Music og dermed det kommende podcastunivers.

Med annonceringen af podcast-servicen lægger Google nu billet ind på Spotify og særligt Apples territorium. Podcasts har aldrig været ekslusivt linket til Apple, men som navnet afslører (pod efter iPod) har de to været tæt forbundet siden start.

Google har tidligere gjort et forsøg på at lave en podcast-app. I 2009 skabte de Google Listen. I 2012 nedlagde de dog projektet igen, med forklaringen at der var bedre steder at finde og lytte til podcasts. Udmeldingen markerede således implicit Apples monopol på markedet. Tiden vil nu vise om Google Play kan skabe en mere solid platform i denne omgang.

Hvornår tjenesten når Danmark er uvist.

Læs også: YouTube lancerer abonnementsservice med musikstreaming, egenproduceret indhold og nul reklamer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af