SXSW Interactive aflyser to debatter om kvinder i gaming-verdenen efter trusler om vold

SXSW Interactive aflyser to debatter om kvinder i gaming-verdenen efter trusler om vold

Ved South by South West Interactive til marts 2016 skulle online-chikane rettet mod kvinder i gamingverden have været på dagsordenen. Men to debatarrangementer om emnet er blevet aflyst efter trusler om vold. Det skriver South by South West på deres hjemmeside.

De to sessions havde de umiddelbart harmløse navne ‘SavePoint: A Discussion on the Gaming Community‘ og ‘Level Up: Overcoming Harassment in Games‘. Men fokusset på sexisme og chikane i gamingbranchen var tilsyneladende for meget for flere personer, der har truet med vold under arrangementerne, hvis de blev afholdt.

De to arrangementer er forskellige i deres indhold, da de henholdsvis er for og imod #Gamergate: Sidste års kontrovers på nettet bedst kendt for systematisk udstilling og chikane af kvindelige gaming-journalister for at modvirke diversiteten i computerspil og bevare status quo i branchen. At de to arrangementer aflyses af samme årsag er faldet arrangørerne af sidstnævnte for brystet. Det er efterfølgende kommet til udtryk gennem deres Twitter-konti:

Det kan virke ulogisk at aflyse to sessions om online-chikane efter at være mål for online-chikane, men SXSW forklarer, at de sætter sikkerheden i deres debat-telt højest.

Læs også: Lena Dunham har droppet Twitter på grund af bodyshaming

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af