Til nyhedskamp mod Twitter og Google: Nu kan Facebook søge i alle dine offentlige opslag

Med over en milliard aktive brugere på verdensplan er Facebook ikke uden grund, et af de mest indflydelsesrige digitale medier og mange personers foretrukne kilde til nyheder. Men ved breaking news og store begivenheder er de bare ikke lige så hurtige som Twitter og Google.

Nu præsenterer Facebook deres nye intelligente søgefunktion Facebook Search som går benhårdt efter at slå Google og Twitter af pinden, hvad angår nyhedssøgning.

Hvor Facebook-søgninger før kun har omfattet venner, venners opslag, sider og grupper, kommer nu den største og mest komplette opdatering til søgefunktionen, der giver mulighed for at søge i alt der lægges offentligt på Facebook – også fra personer du ikke er venner med.

Funktionen er først lanceret på engelsksprogede brugeres Facebook og fungerer således, at søgninger starter med at vise indhold fra større troværdige nyhedskilder som eksempelvis NASA og CNN. Derefter kommer opdateringer fra personer i dit netværk, som har skrevet eller delt noget indeholdende disse søgeord, da Facebook antager at vi stadig er meget interesserede i hvad vores netværk deler. Herefter kommer toplinks og citater om emnet, baseret på flest delinger og likes i hele verden. Alle disse emner sorteres efter tid, så man altid får de nyeste opdateringer først.

facebook-public-search

Denne opdatering vil ifølge Facebook ikke kun ændre måden folk søger efter nyheder på, men også i højere grad få folk til at dele deres mening om aktuelle emner, ligesom på Twitter, da det nu kan komme ud til hele verden og ikke kun det nærmeste netværk.

Omvendt vil mange nok bekymre sig over sine privatlivsindstillinger, når man får mulighed for at søge i alt, der er skrevet på Facebook nogensinde. Det er da også en stor omvæltning, at man så let som ingenting kan søge indhold frem delt for flere år siden.

Det er sjældent at Facebook bekymrer sig om dit privatliv, men de giver dog en besked første gang en fremmed liker eller engagerer sig i et af dine offentlige opslag, så du bliver husket på, at alle kan se dem.

Facebook har også lavet en video, hvor de gennemgår hvordan du redigerer dine privatindstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Facebook når utrolig milepæl: En milliard online på Facebook på én dag

Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med