Hypet Gucci-designer får international modepris

Hypet Gucci-designer får international modepris

Den italienske designer Alessandro Michele er kommet på alles læber, siden han overtog den kreative styring af Gucci fra Frida Giannini. Og nu sætter det magtfulde British Fashion Council kronen på værket og uddeler deres internationale modepris til den kreative direktør – og det kun ti måneder efter, at han tiltrådte sin stilling.

gucci2
Gucci Spring/Summer 2016.

Det er nemlig gået hurtigt for Alessandro Michele, der kun havde få uger til at lave – og præsentere – sin første kollektion for det italienske modehus. Siden er både modepresse og forbrugere faldet for hans ofte androgyne og blomstrede kollektioner, der også markerede et af de helt store startskud til det store fokus på flydende grænser for køn, som har præget moden det seneste år.

Michele har også ændret udtrykket i en lang række af Guccis butikker, og allerede nu bliver der meldt om stigninger i salget – og det er altså en af grundene til, at han får den eftertragtede modepris. Den bliver dog kun endnu mere særlig af, at den kun er blevet uddelt to gange tidligere: til Miuccia Prada og Nicholas Ghesquière for hans arbejde hos Louis Vuitton.

gucci4
Gucci Spring/Summer 2016.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af