Designeren bag Uniqlos hijabkollektion: »Det handler om at have et valg«

Designeren bag Uniqlos hijabkollektion: »Det handler om at have et valg«
Hana Tijama (til højre) står bag Uniqlos hijabkollektion

Modens intense fokus på diversitet de seneste par år har udover kropspositive kampagner og mere mangfoldige catwalks også betydet, at vi har set brands omfavne den muslimske hijab-dress code.

Tidligere i år så vi Dolce & Gabbana præsentere en luksus hijabkollektion, mens H&M sidste år brugte modellen Mariah Idrissi iklædt tørklæde i en kampagne. Den japanske highstreet-kæde Uniqlo lancerede også en hijabkollektion sidste år og har netop udsendt deres seneste bud på nedtonet tøj til muslimske kvinder (se hele lookbooken nedenfor).

Det er igen den engelsk/japanske designer Hana Tijama, der står bag kollektionen. Tijama, der konverterede til Islam som 18-årig, driver også modebloggen Hanatijama.com og havde tidligere sit eget brand, Maysaa.

»Jeg plejer at identificere med kvinder, der vil afdække sig selv for at føle frigjorte. Det handler ikke om hvor meget eller hvor lidt, du har på, men om at have et valg og friheden til at bruge det«, siger Tijama i et nyt interview med Dazed.

uniqlo_hijab10 
Hijab handler ikke kun om brugen af tørklædet med om en generel ydmyg og afdæmpet tilgang til det tøj, man går i.

»Det er vigtigt at have en stemme. Mainstreammode har det med at være gearet mod en meget seksualiseret version af skønhed. Så det er ret prisværdigt at have et andet perspektiv«, siger Tijama, der føler, at designere sagtens kunne gøre mere for at henvende sig til muslimske kvinder.

»Et hvert brand, der gerne vil kommunikere en ægte refleksion af London eller et andet multikulturelt sted er nødt til at adressere forskellige menneskers behov«.

uniqlo_hijab6 
Mens den første kollektion kun var til salg i Sydøstasien, så er SS16-kollektionen også tilgængelig i USA, ligesom den skulle komme til Uniqlos europæiske webshop snart. Læs mere på brandets site.

Læs også: Dolce & Gabbana lancerer hijab- og abayakollektion

uniqlo_hijab 
uniqlo_hijab2 
uniqlo_hijab3 
uniqlo_hijab5 
uniqlo_hijab7 
uniqlo_hijab8 
uniqlo_hijab9 
uniqlo_hijab11 
uniqlo_hijab12 
uniqlo_hijab13 
uniqlo_hijab14 
uniqlo_hijab15 
uniqlo_hijab16

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af