Spotify fortsætter successtimen: Runder 30 millioner betalende brugere

Spotify fortsætter successtimen: Runder 30 millioner betalende brugere

Sidste måned afslørede en rapport fra Financial Times, at Spotify var på tærsklen af at passere 30 millioner abonnenter. I artikler blev det spået at Spotify ville nå den milepæl indenfor det næste kvartal – nu, blot en måned senere, er den forbigået.

Spotifys CEO Daniel Ek bekræftede at den svenske streamingtjeneste har rundet de 30 millioner betalende kunder gennem et tweet:

Fremgangen har været tydelig hos Spotify, da de passerede 20 millioner-mærket for blot ni måneder siden. Med tiltag som samarbejdet med Genius, Fresh Finds og Discover Weekly er det også tydeligt at Spotify har presset hårdt på for at engagere nye lyttere.

Spotifys jævne vækst sker på trods af skarp konkurrence fra Apple Music og Tidal, der blandt andet satser på ekslusivt indhold for at trække brugere til. Og de to streamingtjenester er da også i fremgang: Apple Music har ca. 11 millioner betalende brugere og Tidal omtrent 1 million. Taget deres spæde alder i betragtning, er det imponerende tal.

En uofficiel udmelding vurderer dog at Spotifys samlede brugerpulje er oppe på 100 millioner, når ikke-betalende brugere regnes med. Så det ser ud til at Spotify beholder streamingtronen over Tidal og Apple Music lidt endnu. Udfordringen bliver naturligvis, hvordan de konverterer freeloaderne til betalende brugere.

Læs også: Twitter fylder rundt og ser tilbage på 10 års mikroblogging om Leos Oscar-sejr og Caitlyn Jenners debut

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af