Spotify og Apple Music melder om gedigen vækst: De betalende kunder strømmer ind

Spotify og Apple Music melder om gedigen vækst: De betalende kunder strømmer ind

I sidste uge meldte Apple Music, at de havde rundet 11 millioner betalende kunder. Ganske veltimet har Spotify nu kort tid efter offentliggjort deres antal af betalende brugere. Og de står på tærsklen til at passere 30 millioner betalende brugere. Det skriver Financial Times.

Apple Musics vækst har således rundet ca. en million nye brugere på den forgangne måned, siden de seneste uofficielle tal var oppe og vende. Altså en ganske fornuftig vækst, selvom det selvfølgelig er en lavere gennemsnitlig vækst pr. måned end i streamingtjenestens første halvår.

Spotify har rundet de 28 millioner betalende brugere i slutningen af 2015, hvor de bekræftede, at tjenesten var inde i deres mest hastige vækstperiode nogensinde. Og nu peger kilder altså på, at Spotify inden for den nærmeste fremtid runder 30 millioner. Sidste juni havde de 20 millioner. Hvor mange gratisbrugere de har pt., melder historien ikke noget om.

I meget grove tal har væksten i betalende brugere altså været i omegnen af ti millioner for begge tjenester siden Apple kom til verden i juni sidste år.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men en ny udfordring begynder hastigt at tegne sig for streamingtjenesterne. Senest har Kanye West udtalt, at hans nye album ‘The Life of Pablo’ er og bliver en eksklusiv Tidal-udgivelse. Taylor Swift er udelukkende på Apple Music, der i øvrigt vil fokusere på at lave flere og flere eksklusive musikvideoer som M.I.A’s ‘Borders’. Rihannas ‘Anti’ blev også indledningsvist sluppet eksklusivt på Tidal, mens Adeles ’25’ endnu ikke er at finde på en eneste tjeneste.

Det er altså helt tydeligt, at den helt centrale salgsvare i højere og højere grad bliver eksklusivitet, og det skal tjenesterne ud og kæmpe for. Og det er ikke så godt nyt for dig og din pengepung, men muligvis godt nyt for musikbranchen og musikerne.

Franske Deezer havde sidste oktober 6,3 millioner betalende brugere, og Tidal nåede i samme måned angiveligt millionmærket. Alt i alt altså tegn på vækst – hos nogle mere end andre.

Læs også: Kommentar: Du kan blive taberen i streamingkrigen mellem Spotify, Tidal og Apple

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af