Fronterne trækkes op: Spotify har nu 20 millioner betalende kunder

Fronterne trækkes op: Spotify har nu 20 millioner betalende kunder

Da Apple i mandags afslørede deres nye musikstreamingtjeneste Apple Music svarede Spotifys grundlægger Daniel Ek med et overlegent skuldertræk.

Men lanceringen har nok givet lidt flere grå hår på Daniel Eks skaldede isse, end han først gav udtryk for. I hvert fald har han og resten af Spotify-crewet svaret igen med et blogindlæg, hvor de sætter streg under, hvad Apple er oppe imod.

Her skriver de blandt andet, at de på et år har fordoblet antallet af betalende kunder i biksen, fra 10 millioner i slutningen af maj 2014 til 20 millioner nu. Derudover har de lige knap fordoblet antallet af aktive brugere fra 40 til 75 millioner.

Det vil altså sige, at de hver tredje sekund får en ny betalende kunde i biksen. Det har betydet, at de kan betale flere og flere penge til musikerne. De løfter også sløret for at de har betalt over tre milliarder dollar i royalties til musikere og 300 millioner alene i årets første tre måneder.

De smider lige en pædagogisk video oven i hatten, som forsvarer deres såkaldte freemium-model. Hovedformålet er at understrege, at jo flere, der bliver hooked på freemium-modellen, jo flere vil over tid blive betalende kunder i biksen og jo flere penge kan dermed rygere i kunstnernes (læs: pladeselskabernes) lommer. Omkring 70 procent af Spotifys overskud går til betaling af kunstnere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Apple Music vil starte ud med en tre måneder lang gratis prøveperiode, men har ingen decideret gratismodel. De har da også fremturet med kritik af Spotifys model.

Apple Music lægger fra land 30. juni og ruller formodentlig også ud i Danmark samme dato. De starter i sagens natur fra nul betalende brugere, men deres stærkeste hest i folden er de 800 millioner kreditkort, der i dag er tilknyttet iTunes, som Apple vil gøre alt for at koble til Apple Music.

I forhold til Apple er Spotify et mikroskopisk firma, så selvom de for nylig landede 526 millioner dollar i finansiering, så blegner det ved siden af Apples 180 milliarder dollar på bankbogen, der om ikke andet kan give dem førertrøjen på marketingfronten.

Historien rummer talrige eksempler på, at det ikke altid er den største magt, der vinder i den sidste ende, men det bliver interessant at se, hvor stor en fordel Spotifys 20 millioner kunder er over for Apples mastodontiske magt.

Læs også: Kommentar: Apples nye musikstreamingtjeneste virker ikke revolutionerende

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af