HTC 10: Ny flagskibssmartphone vægter funktionalitet og jagter perfektion

HTC 10: Ny flagskibssmartphone vægter funktionalitet og jagter perfektion

Kan du huske, da HTC styrede Android-markedet med hård hånd? Næ, det er efterhånden også længe siden. Men med HTC 10 vil den taiwanesiske smartphoneproducent have folks opmærksomhed igen. HTC søsatte dets seneste flagskib i går til et presseevent i London, og trods et tidligt videolæk har de fået en god start og en varm modtagelse af HTC 10 – en smartphone, der repræsenterer kulminationen på ti års arbejde i mobilindustrien for de taiwanesiske techgiganter.

HTC 10 sætter en solid indsats ind overfor funktionalitet og kvalitetsudstyr, i håb om at sikre at den nye model ikke får samme skuffende salgstal som firmaets sidste store flagskib, A9. A9’s karakteristiske metalhylster har dog fået lov at overleve, bygget til vedholdenhed og til at ligge godt i hånden. Bag den hærdede glasfront findes en 5,2 tommers Quad HD LCD-skærm, der giver en opgraderet berøringsflade til at styre HTC 10s Android-system med HTC Sense.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Med HTC 10 har firmaet satset på at optimere alt til perfektion – derfor har de udstyret flagskibet med et kamera i topkvalitet. Kameraet har en UltraPixel-sensor på 12 millioner pixel og et f/1.8 objektiv der giver optimale lysforhold og billeder der kan stå stærkt mod konkurrencen. HTC 10 understøtter også 4K-videooptagelse i kombination med Hi-Res-lyd, som den første smartphone i verden. Videokapaciteten ledsages af stereolyd fra HTC BoomSound Hi-Fi og opgraderede høretelefoner.

Foruden de store indsatsområder på video-, billede- og lydsiden er HTC 10 også udstyret med de efterhånden forventede features som fingeraftrykslæser og hurtig opladning, der oplader batteriet til halv kapacitet på en halv time. Sammen med en minimal mængde af forhåndsindstallerede apps er det tydeligt at HTC 10 forsøger ikke bare at appellere til feinschmeckeren, men til alle der ønsker en funktionel og effektiv smartphone.

HTC 10 med 4GB RAM og 32 GB lagring, plus mulighed for microSD-kort til udvidelse, koster i Danmark 5.990 kroner.

Læs også: Test: Ikke meget Special Edition over iPhone SE, der alligevel knuser konkurrencen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af