Lena Dunham sætter fokus på transkønnede – se traileren til ny HBO-dokumentar

Lena Dunham sætter fokus på transkønnede – se traileren til ny HBO-dokumentar

Mens ‘Girls’ er blevet hyldet for at udfordre vores forestillinger om kvindekroppen og især i den seneste, femte sæson har taget homoseksuel kærlighed seriøst, så er Lena Dunham og flere fra ‘Girls’-settet nu klar til at sætte fokus på transkønnede med dokumentaren ‘Suited’.

»Ingen kontakter os og siger, jeg vil gerne have en fitting. De siger som regel, det her er min historie«, siger en af ejerne af skrædderfirmaet Bindle & Keep, der er omdrejningspunktet for dokumentaren, i traileren.

Newyorkerfirmaet har specialiseret sig i at lave skræddersyede jakkesæt til transkønnede, og faktisk fokuserer ‘Suited’ mest på seks af kunderne, som for eksempel en transkønnet mand, der skal giftes. Dokumentaren, der fortæller kundernes kamp med at finde tøj og generelt passe ind, når man falder uden for kønsnormerne, får premiere på HBO (forhåbentligvis også Nordic) den 21. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lena Dunham og hendes højrehånd i at få aktualiseret ‘Girls’, Jenni Konner, er producere på filmen, mens det er en anden fra produktionsholdet fra den populære HBO-serie, der har instrueret, nemlig Jason Benjamin. Han kom til Dunham og Konner med ideen, og de ville gerne være med.

»Mode er universelt. Alle skal have tøj på. Alle skal føle sig tilpas i deres tøj, så det (filmen, red.) er en måde for os at forstå, at vi alle lever i den her komplicerede verden, hvor vi navigerer i vores eget forhold til vores krop, kulturens forventninger og vores egne ønsker«, siger Dunham i et videointerview til The Hollywood Reporter fra Sundance Film Festival, hvor dokumentaren havde premiere i januar. Se hele interviewet nedenfor.

Filmen rammer ned i en tid, hvor modeverdenen langsomt er begyndt at udfordre kønsnormativerne, men indtil videre er det primært blevet til transkønnede modeller i kampagner og unisex-kollektioner. Her virker Bindle & Keep seriøs i sit engagement på et andet niveau.

Læs mere om ‘Suited’ på filmens website.

Læs også:
‘Girls’ sæson 5: Vores vurdering af alle hovedpersonerne, fra Hannah til Elijah

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af