Apple salgstal er nede for iPhone, iPad og Mac – men bare rolig, de tjener stadig kassen

Apple salgstal er nede for iPhone, iPad og Mac – men bare rolig, de tjener stadig kassen

Apple har netop offentliggjort kvartalsregnskabet der viser dalende salgstal for firmaets tre store devices: iPhone, iPad og Mac. Til gengæld skovler App Store pengene ind som aldrig før.

Den største skuffelse var iPhone. Apple har over de sidste tre måneder solgt 40,4 millioner enheder, hvorimod der sidste kvartal blev skubbet 51 millioner mobiler over disken. Succesen i det foregående kvartal har rigtig meget at gøre med lanceringen af iPhone SE, rapporterer Tim Cook. Han fortæller i en pressemeddelelse der ledsager regnskabet, at den lille smartphone har vist sig at være mægtig populær.

Mac klarede sig klart dårligst – Apple formåede kun at sælge 4,2 millioner bærbare. Sidste år over samme periode solgte de knap 5 millioner. Til gengæld har kvartalet set iPad-salg på lige knap og nap 10 million. Det er igen faldende i forhold til sidste års salgstal, men ikke helt så skuffende som frygtet.

Apple har ikke frigivet tallene fra Apple Watch eller Apple TV, så med det vi ved ser hele deres produktlinje ud til at være i modgang. Apple har tidligere bevæget sig i en retning væk fra bærbare og henimod bedre tablets, så Macs lave salgstal er højst sandsynligt ikke så bekymrende for Apple. Den store overraskelse er iPhone-salget, der dog forventes at skubbes i gang med iPhone 7.

Det ser dog ikke helt skidt ud: App Stores indtjening er på rekordhøjde og Apple Services ser en samlet årlig stigning på 20 procent. Trods faldende salgstal havde Wall Street endnu lavere forventninger til kvartalet – hvilket har sikret en stigning i Apples børsværdi.

Med andre ord: Apple er ikke krafthuset det tidligere har været, men fortsætter naturligvis som en af de helt store spillere.

Læs også: Luksusdyr: Forudbestil en iPhone 7 med guld, platin og diamanter til den nette sum af 8,7 millioner

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af