Halvårets bedste smartphones: Vi vurderer pris, design og den bedste model samlet

Halvårets bedste smartphones: Vi vurderer pris, design og den bedste model samlet

Vi er kommet på den anden side af smartphoneproducenternes store forårskapløb om at lave den bedste, stærkeste eller mest tidssvarende smartphone. Det har leveret ganske mange stærke bud på din næste smartphone til lommen.

Til gengæld ser vi frem mod et efterår, hvor forventningerne til Apples næste smartphone i rækken er relativt små. Eftersom det som regel er dem, der spiller førsteviolin, kan det være et trægt halvår, vi står foran. Så alt i alt er det nok ikke et helt tosset tidspunkt at overveje en erstatning til dit gamle hakkebræt.

OnePlus3-3

 

Bedst til prisen – OnePlus 3

Det kan diskuteres om OnePlus 3 er køn, men specifikationerne fejler ikke noget. Snapdragon 820-processor, 6 GB RAM, 5,5 tommer AMOLED-skærm, 64 GB hukommelse, 16 MP kamera og 8 MP på fronten, 3.000 mAh batteri og hurtig opladning. Bum.

Det er specifikationer, der giver de store smartphoneproducenters flagskibstelefoner baghjul, men prisen ligger langt under de 5-6-7.000 man hurtigt giver for Apple og Samsungs topmodeller. Kun 2.990 kroner skal man slippe for OnePlus 3 – og i denne omgang tilmed uden OnePlus’ frustrerende invitationssystem.

Det er stort set uden sammenligning den bedste value for money-smartphone på markedet lige nu.

Runner up: Asus Zenfone 3 Deluxe – 3.330 kroner for et pænere design

iPhoneSE3

 

Bedste mindre smartphone – iPhone SE

Hvis man er typen, der bare ikke har poterne til tidens smartphones med skærme på 5,5 tommer eller mere og hellere vil have de små, så er der ingen tvivl om, hvilken du skal vælge.

iPhone SE er ikke alene den bedste smartphone fra forårshalvåret med en skærm på fire tommer, det er den bedste smartphone i den størrelse nogensinde.

Læs vores samlede test HER.

Den er i sagens natur ingen designrevolution, da den genbruger designet fra iPhone 5S, men til gengæld er den afsindigt powerfuld for så lille en device. Den har musklerne fra iPhone 6S med undtagelse af få features såsom 3D Touch og kameraet. Priserne starter ved 3.699 kroner.

Runner up: Sony Xperia E5 – slet ikke samme kaliber, men heller ikke samme prisklasse (1.599 kroner).

SamsungGalaxyS7-2

 

Bedste design – Samsung Galaxy S7 Edge

En smartphone er en ramme omkring en minicomputer med skærm på den ene side. No wonder det meste smartphonedesign er generisk og røvkedeligt at se på. Derfor vækker det altid glæde, når nogen rammer plet og perfektionerer den velkendte stål møder glas-skal.

Det er lige netop hvad Samsung Galaxy S7 Edge gør. Det er i særdeleshed når man har den i hånden, at man mærker, at den er formgivet helt genialt. Billeder af den buede skærm kommer ikke til sin ret på billeder, men i virkeligheden ser det helt fantastisk ud.

Det er ikke et revolutionerende design i forhold til Samsung Galaxy S6 Edge, men særligt i materiale- og farvesammensætningen er den et skridt op ad stigen. Guldversionen af Galaxy S7 Edge står for undertegnede som et umiddelbart fyrtårn for smartphonedesign.

Runner up: Sony X Xperia performance – sofistikeret simpelhed

HuaweiP9-14

 

Bedste enkeltstående feature – Huawei P9’s sort/hvid-kamera

Man kan diskutere, om Huawei P9 har lanceret årets bedste smartphonekamera. Det er i hvert fald i meget tæt konkurrence med kameraet i Samsungs Galaxy S7-modellerne. Én feature taler i al fald til Huaweis fordel: P9 har to linser, hvoraf det ene kun bruges til at skabe dybdeskarphed. Denne linse tager billeder i sort/hvid – og hvilke billeder.

Hvis man er typen, der som regel kun tager billeder i sort/hvid, så er P9 oplagt. De mørke områder er mørkere, dybdeskarpheden fænomenal og det fanger en intens film noir-stemning uanset motiv.

Læs vores samlede test HER.

Kameraet er udviklet i samarbejde med Leica og selvom samarbejdet ikke er helt klart, så er det endt som et produkt i den absolutte topklasse.

Runner up: LG G5 – en modulær smartphone med legesyge tilføjelser.

asus-zenfone-3-lead

 

Største overraskelse – Asus Zenfone 3

Vi havde nok ikke forventet, at Asus var blandt de største overraskelser fra foråret, men både designet og specifikationerne på deres Asus Zenfone 3-linje har vakt både vores nysgerrighed og appetit.

De tre modeller, Zenfone 3, Zenfone 3 Deluxe og Zenfone 3 Ultra, ser allesammen pissegodt ud, men særligt Zenfone 3 med en generel farverig simpelhed og det rundede metalfinish på bagsiden med fingeraftryksscanneren som centrum imponerer visuelt. Og bemærk, vigtigst af alt, Asus har for første gang skabt en metalsmartphone uden antennelinjer – alle andre: Take note.

Men også Zenfone 3 Deluxe virker til at ville bide nogle seriøse skeer mod de store drenge. Snapdragon 820-processor og 6 GB RAM er der ikke særligt mange modeller, der kan præstere (og slet ikke for under 3.500 kroner). Sammenlagt tog det sgu ganske enkelt røven på os.

De tre modeller kommer til salg i Europa inden for de næste uger.

Runner up: ID2ME’s ID1 – første interessante forsøg fra en dansk (!) smartphoneproducent

samsung_3424

 

Bedste flagskib – Samsung Galaxy S7 Edge

Ikke alene tager Samsung Galaxy S7 Edge prisen for halvårets bedste design, det er også samlet set den bedste smartphone fra i år. Uden den store tvivl, faktisk.

Den har det hele: Udseendet, kræfterne og poweren. Læg dertil, at der er masser af interessante kamera- og skærmfunktioner, som bare venter på at blive udforsket. Den er vandafvisende. Den oplader trådløst. Kameraet er cremen af cremen. Det er på alle måder en smartphone spækket med wow-faktor. Mere wow-faktor end jeg kan huske, jeg nogensinde har mærket i en smartphone.

Læs vores samlede test HER.

Med Galaxy S7 Edge har Samsung sat barren, de øvrige producenter skal nå. Lad os se, om de kan holde forspringet i deres fremtidige lanceringer.

Runner up: Huawei P9 – ligeledes tårnhøj standard, men uden det fascinerende design.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af