Nike og Louis Vuitton-designer vil cementere sportens plads i moden – lancerer nyt samarbejde

Athleisure-trenden stormer fremad og redefinerer konstant grænsen mellem sport og mode. Nu lanceres NikeLabs nyeste designsamarbejde med Louis Vuittons herredesigner Kim Jones, og det understreger igen trendens relevans. Vi mødte Kim Jones og Nikes kreative direktør Kurt Parker på det minimalistiske galleri Rook & Raven i London til en snak om den nye kollektion.
Nike og Louis Vuitton-designer vil cementere sportens plads i moden – lancerer nyt samarbejde

Igennem sine første fem år som Artistic Director hos Louis Vuitton har Kim Jones pustet nyt liv i herreuniverset hos det traditionsrige modehus. Nu er den engelske designer klar til at vende tilbage til streetwear-rødderne for en stund i et eksklusivt designsamarbjede med NikeLab, der hylder den rejsende atlet og forener Jones’ æstetiske og anvendelige sans for design og streetwear med Nikes højteknologiske tilgang til beklædning.  »Vi har ventet på det rigtige tidspunkt for at kunne iscenesætte et samarbejde med Kim Jones. Det er nu. Transformative designs, der både henvender sig til atleten og modefans, er blevet kollektionens nøgleord«, fortæller Kurt Parker fra Nike, da samarbejdet præsenteres i London.

NikeLab_x_Kim_Jones_4_native_600

 

Med kollektionen tager Kim Jones et tydeligt afsæt i sin egen velkendte passion for rejser og oplevelser. Han er nemlig kendt for at designe Louis Vuittons herrekollektioner med direkte referencer til områder og kulturer fra hele verden. NikeLab-samarbejdets rejseinspiration handler dog ikke om slutdestinationen, men derimod om en kulmination af velklædthed og komfort, når man er på farten.

»Det handler ofte om funktionalitet, når jeg designer til mænd«, siger Jones, da jeg snakker med ham efter fremvisningen.

Lanceringen er den første af to mellem NikeLab og Kim Jones. Det første drop byder på otte forskellige beklædningsgenstande og sko, hvor Nikes mest klassiske silhuetter har fået et twist af Jones’ designfinesse. Endvidere har de en farvepalet, der hylder flere af Nikes mest anerkendte sneakers gennem tiden. Det giver sig blandt andet til kende i nyfortolkningen af Nikes letvægtsjakke, der kommer i en neon/grå/sort farvesammensætning, der trækker på Nike Air Max 95-sneakeren. Derudover kommer der flere t-shirts og underdele, der alle er designet i tynde materialer og med minimale søm for at højne komforten og gøre dem lette at pakke til en rejse. Selvfølgelig byder kollektionen også på en taske, hvor funktionaliteten igen er tænkt igennem fra ende til anden. Den er således udstyret med flere funktionelle rum, og så kan den bæres på tre måder.

NikeLab_x_Kim_Jones_3_native_600

Som kollektionens klare højdepunkt står det moderne Kim Jones-take på Nike Air Zoom LWP fra 1995, der var den første løbesko med Nike Zoom Air-teknologien. Skoen kommer i tre forskellige colorways og har selvfølgelig også referencer til Air Max-modellerne, som Kim Jones aldrig har lagt skjul på at være stor fan af.

»Det har altid været en drøm at kunne designe noget for Nike.  Mærket og særligt skoene har været en stor del af mit liv. At kunne designe en Nike-sneaker er vel en drengedrøm for alle, er det ikke? Og så står mit navn på skoens snørebånd. De er blevet så cool«.

NikeLab_Air_Zoom_LWP_x_KJ_15_native_600

 

Hverken Kurt Parker eller Kim Jones er i tvivl om, at kollektionen lander på det helt rigtige tidspunkt. Athleisure-trenden stormer nemlig fremad, og træningsinspireret beklædning er mere end nogensinde før blevet til et seriøst mode-statement.

»For Nike har det altid handlet om innovation og perfomance. Men for ti år siden begyndte man at se kvinder på gaden i New York iklædt løbesko og med deres stiletter i tasken. Det var vel starten på den her trend«, fortæller Parker, der hurtigt bliver afbrudt af Jones.

»Det er noget, vi skal vende os til. Det er en trend, der er kommet for at blive. Japanerne har altså gjort det i årevis. Derfor er det faktisk sjovt, at det er så stort et issue i modebranchen lige nu«.

NikeLab_Air_Zoom_LWP_x_KJ_14_native_600

 

Udover at være en kollektion bygget på Athleisure, må NikeLab x Kim Jones også anses som en direkte afspejling af den tidsånd, der lige nu præger modebranchen, hvor sportswear og high-end fusioneres.  Samarbejdet er et af fem højprofilerede designsamarbejder, som Nike lancerer under navnet ‘Summer of Sports’ i løbet af sommeren for at hylde de mange store sportbegivenheder som EM i fodbold, Wimbledon og OL i Rio. Udover Kim Jones-samarbejdet inkluderer initiativet også designsamarbejder med Riccardo Tisci fra Givenchy, Olivier Rousteing fra Balmain, Jun Takahashi fra Undercover og Roger Federer.

Og selv om Nike er et stort og traditionsrigt brand, lægger Kurt Parker ikke skjul på, at ‘Summer of Sports’-kollektionerne har stor betydning for mærket, og at Nike samtidig kan bringe noget nyt til hele diskussionen om berettigelsen for collabs.

»For os handler det altid om at lære. Med NikeLab ønsker vi at være innovative sammen med andre innovatorer fra eksempelvis modebranchen. Vi har altid ønsket at lave noget med Kim Jones, og han har ført os steder hen, som vi ikke var nået på egen hånd. Han fik os til at tænke ud af boksen. Samtidig var timingen bare rigtig. De her ‘Summer of Sports’samarbejder skal ikke bare være den slags collabs, som man ser næsten hver dag, når man scroller igennem Instagram. De her collabs er sat i verden for at give mening«.

Om NikeLab x Kim Jones giver mening for dig, kan du se i kampagnebillederne, og når kollektionen lander den 23. juli, hvor den kan shoppes hos Wood Wood i København og online hos NikeLab

Læs også: Balmain-designer og Nike laver eksklusiv guld og sort kollektion – inspireret af fodbold

 NikeLab_x_Kim_Jones_2_native_600NikeLab_x_Kim_Jones_1_native_600NikeLab_Air_Zoom_LWP_x_KJ_9_native_600NikeLab_Air_Zoom_LWP_x_KJ_5_native_600NikeLab_Air_Zoom_LWP_x_KJ_1_native_600

KIMJONES_PORTRAIT_HI-RES

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af