Spillemani: Pokémon GO fremhæver menneskers værste – og bedste – sider

Spillemani: Pokémon GO fremhæver menneskers værste – og bedste – sider

Selvom Pokémon GO teknisk set kun er tilgængelig i Australien, New Zealand og USA har appen allerede skabt utallige overskrifter og taget verdenen med storm.

Hvis du endnu ikke er stødt på Pokémon GO, går spillet kort fortalt ud på at fange pokémon i den virkelige verden gennem augmented reality. Ved hjælp af din mobils kamera og GPS-teknologi kortlægger spillet dine omgivelser, og gør det muligt for dig at gå på jagt efter pokémon eller møde andre spillere som man kan kæmpe mod og bytte pokémon med.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Siden spillets udgivelse for fem dage siden har Pokémon GO vist sig at være uhyre populær. Appen er både det mest downloadede og det højest indtjenende spil i App Store og Google Play i USA lige nu. Populariteten har dog betydet meget mere end et par overbelastede servere – spillet har vist sig at have utrolig magt over dets spillere, på godt og på ondt.

Vi har samlet de vildeste Pokémon GO historier (#GottaCatchThemAll) der dels viser hvor galt det kan gå når teknologien bliver taget i brug af de forkerte mennesker eller på de forkerte tidspunkter, men også vidner om en stærk holdånd og kæmpemæssig spillelyst.

Pokémon GO har ingen situationsfornemmelse

pokemon_toilet

Først og fremmest har Pokémon GO bevist at vi er alt for optaget af hvad der sker på vores skærme, og mindre interesseret i hvordan den virkelige verden tager sig ud. Bare fordi spillere er ude af huset, betyder det ikke altid at de har forståelse for deres omgivelser.

De vader nemlig ind og ud af andre folks haver, butikker, kontorer og offentlige institutioner på jagt efter pokémon. Og det er ikke altid lige praktisk, hvor en pokémon vælger at dukke op (vi taler blandt andet til begravelser og meget ofte på toilettet).

Politiet måtte ty til de sociale medier og melde ud, at der altså ikke er fri adgang bare fordi der ifølge appen er en pokémon i nærheden.

Også privatpersoner er blevet fanget af spillets infrastruktur. Boon Sheridan bor med sin familie i en bygning der tidligere var en kirke – og som nu er et pokémon ’gym’. Spillere mødes i gyms for at træne deres pokémon, og Sheridans familiebolig har nu været plaget af besøgende spillere dag og nat.

Pokémon GO lokker spillere på afveje

pokemon_go

Hvis man blindt følger Pokémon GO er det blot et spørgsmål om tid før din virtuelle opmærksomhed udnyttes. Det har en gruppe kriminelle allerede bevist, der brugte spillet til at lokke folk hen til et Pokéstop (et slags indkøbsområde i spillet) for derefte at røve dem.

Det skete i Missouri, USA, hvor fire bevæbnede mænd røvede en gruppe Pokémon GO spillere.

Det kan således være farligt at annoncere virtuelt, hvor man bevæger sig hen fysisk.

Røveriet er ikke det eneste eksempel på en Pokémon GO spiller ledt på afveje. En nittenårig pige i Wyoming fik sig en yderst ubehagelig overraskelse da hun i søgen efter pokémon i vandkanten istedet fandt et lig. Hun fortæller medier at hun blandt andet hoppede over et hegn for at komme ned til floden, og at hun aldrig ville have færdes i området, var det ikke for appen der ledte hende derhen.

Selvom lige netop dén uheldige situation naturligvis ikke er hverken spillets eller spilleres skyld, er det nok en god idé at tænke sig om en ekstra gang inden man går alene ud i verdenen på jagt efter pokémon.

Pokémon GO får folk op af sofaen

pokemon-go-trade

Heldigvis er langt fra alle mennesker røvhuller, og Pokémon GO har vist sig også at kunne skabe nye lokale sammenhold:

It's 2am in Atlanta and a bunch of nerds are hunting pokemon and we drew the attention of the cops… who proceeded to ask to see our collections. Pokemon Go is the hero we need right now.

Folk samler sig endda til talstærke Pokémon GO ture eller ’walks’.

Faktisk er der rigtig mange der kommer ud og får motioneret som aldrig før. Twitter er spækket med tweets fra folk, der har ømme benmuskler, mens Pokémon GOs indbyggede belønningsmodel presser folk til at komme op af sofaen og i gang.

Did… Did I do good…?

Den friske luft og en undskyldning for at komme i kontakt med nye mennesker har endda vist sig at være en stor hjælp for spilleres mentale helbred:

Du kan også være med – men pas på!

Pokemon-Go-play

Pokémon GO har på bare fem dage vist sig at være noget af et fænomen. Og hvis man spiller fornuftigt har appen sågar vist sig at kunne lede til nye venskaber, bedre humør og god kondi.

Som sagt er appen bare ikke ude i Danmark endnu. Men det er ikke nogen hæmsko. Mange gider nemlig ikke at vente og downloader derfor Pokémon GO udenom App Store og Google Play.

For Android kræver det at man henter en APK-fil, og iOS-brugere skal oprette en Apple ID i enten USA, New Zealand eller Australien for at narre mobilen til at tro, den er i et land hvor spillet kan hentes gennem App Store.

Hvis du er Android-bruger skal du dog passe på med hvilken APK-fil du installerer, da det er kommet frem at nogle udgaver er ledsaget med malware. Proofpoint går igennem punkt for punkt hvad man skal være på udkig efter, hvis man ikke kan vente på den officielle app fra Google Play.

Med Pokémon GOs kæmpemæssige succes varer det dog højst sandsynligt ikke længe før appen bliver tilgængelig i Danmark også. 

Læs også: Årets mest hypede spil er en realitet – ’No Man’s Sky’ er endelig klar til udgivelse

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af