Stockholm Pride laver ’Grand Theft Auto’-mod, fejrer kærligheden med en ustoppelig parade

Stockholm Pride laver ’Grand Theft Auto’-mod, fejrer kærligheden med en ustoppelig parade

På mandag starter Stockholm Pride, Skandinaviens største LGBT-festival. Forud for den ugelange fejring har Stockholm Pride teamet up med en række modders for at bringe Pride-paraden til ’Grand Theft Auto V’.

Det uofficielle mod, ’Los Santos Pride’, giver spillere forskellige pride-relateret skins og centrerer rundt om en storladet parade der kører gennem byen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Oprindeligt skulle paraden være ligesom alt andet i ‘Grand Theft Auto’-universet: man skulle kunne ødelægge den. GTA er efterhånden bedst kendt som forum for at smadre ting, dræbe fodgængere og generelt bare være en rigtig klam stodder i.

Men efter massakren i Orlando i juni, hvor gæster i Pulse natklubben blev ofre for et skudangreb rettet mod homoseksuelle, besluttede udviklerne at gøre paraden immun for enhver form for skade.

Christian Valtersson, formand for Stockholm Pride, begrunder valget ikke som moraliserende overfor de der måtte vælge at udøve vold mod paraden i spillet. I stedet, forklarer han, symboliserer immuniteten at »kærlighed altid vil sejre over had«.

Et hurtigt blik på kommentartråden til videoen viser at ikke alle deler Valterssons overbevisning. Mange refererer direkte til Orlando-tragedien og det ser ud til, at en yderligere mod er i udvikling, der alligevel gør paraden sårbar overfor samme type angreb som resten af spillet.

Det er måske også et lidt underligt valg, at det netop er GTA5 – et spil der tager så stor kritisk afstand til politisk korrekthed – der er valgt til at lave Pride. Men inklusivitet betyder at der skal være plads til alle – også psykopatmordere i videospil.

’Los Santos Pride’ er gratis og tilgængelig til PC HER. 

Læs også: Halvårets syv største spilperler – plus fem, der snublede på vejen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af