Vic Mensa taler personlig stil og udpeger Kanye West som sit ikon

Vic Mensa taler personlig stil og udpeger Kanye West som sit ikon
Vic Mensa på Roskilde Festival 2014 (Foto: Marcus Andreassen)

Den amerikanske rapper Vic Mensa har de sidste år trukket overskrifter, ikke alene for sin musik, men for også hans personlige stil, der ligger i et krydsfelt mellem unikke vintagefund og designermærker. I et interview med GQ fortæller Mensa, at han og hans stylist Zoe Costello altid søger at »kombinere tøj, du ikke kan købe i butikker, og det bedste shit, du kan købe i butikker«.

For tøjet skal være en forlængelse af den eklektiske rappers personlighed, og samtidig skal det fortælle en historie og gerne skubbe lidt til samfundets normer og problemer.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af Vic Mensa (@vicmensa) den

Sidste år på Pitchfork-festivalen i hjemstavnen Chicago satte Mensa mærkater, hvor der stod ‘Gun Control by The NRA’ på sine bukser, og til MTV’s VMA-show samme år bar han et sæt, der skulle sætte fokus på politivold og undertrykkelse. Ifølge Mensa er det vigtigt at bruge sin stemme og platform til at projekterer ideer og information til folket – en tilgang, der på mange måder spejler sig Mensas seneste samarbejdspartner.

I et nyligt interview med BBC Radio fortalte Kanye West ikke overraskende, at en af hans mærkesager er at sprede information til folket og at inspirere. Og Mensa fortæller da også GQ, at Kanye, som han og Sia netop har samarbejdet med på sangen ‘Wolves’, er en stor inspiration for ham – specielt når det kommer til stil.

»Kanye har en fantastik stil. Den har påvirket mig, og den har påvirket så mange mennesker. At være omkring ham og se hans fokus på detaljer i både mode og musik – det hele passer sammen«, fortæller Mensa, men nævner dog også, at han ikke slægter sit ikon på alle punkter.

»Men Kanye kan ikke lide mine farver. Jeg kan lide hvid, sort og rød sammen. Kanye vil bare have det skal være hvidt og sort, eller sådan sepia-farvet og sort«, siger Mensa.

Vic Mensa i ‘Wolves’-videon
Vic Mensa i ‘Wolves’-videon

I fredags udkom musikvideoen til ‘Wolves’, der blev skudt af den anerkendte fotograf Steven Klein, og hvor scenen var sat i sort og hvid med en overflod af Balmain-tøj, højtprofilerede modeller – og selvfølgelig Kim Kardashian.

Læs også: Se Kanyes dystopisk smukke video til ‘Wolves’ – med Kim Kardashian, Sia og masser af Balmain

Sponsoreret indhold
sv_get_options_for_features: wrong type