Test: Samsung Galaxy A3 er den standhaftige fodsoldat

Test: Samsung Galaxy A3 er den standhaftige fodsoldat

Samsung Galaxy A3 er Samsungs årligt tilbagevende svar på en kompaktsmartphone. Også i år har den fået en opdatering – og selvom den ingenlunde får dig til at dratte ned ad stolen, får du alligevel ganske meget for pengene i ydmyg indpakning.

Som tidligere de to foregående år, kommer Samsung Galaxy A3 (2017) som en mindre og billigere pendant til Galaxy A5. Vi har leget et par uger med førstnævnte og er positivt overraskede.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Design

Designet er næsten prototypisk Samsung-stil, men vinder ved sin simplicitet og sorte kulører. Til gengæld er det blevet mere poleret og mindre kantet i forhold til sidste års model, hvilket gør formen mere helstøbt, men omvendt lidt mere anonym. Det er ingen designperle, men det forventer man næppe heller til prisen.

Både A3 og storebroren A5 kommer i farverne Black Sky, Gold Sand og Peach Cloud, hvoraf Gold Sand er den mest tiltalende og iøjnefaldende. Den gråblå fra videoen herover kommer desværre til salg i Danmark, hvilket må siges at være en skam.

Den virker robust på trods af glasbagsiden, der omvendt har den fordel, at A3 ikke glider så nemt i forhold til mange modeller i børstet stål. Til gengæld bliver den meget nemt fedtet, så det er det evindelige trade off, man står i som ejer.

SamsungGalaxyA3

Hardware

Specs
– Processor: 1.6 GHz Octa-core
– RAM: 2,0 GB
– Hukommelse: 16 GB intern – kan udvides til 256 GB med microSD
– Skærm: 4,7 tommer HD, 1280 x 720 Super AMOLED
– Batteri: 2,350 mAh
– Mål (h/b/d): 135,4 mm/66.2 mm/7,9 mm
– Opladning: USB C

På trods af langt fra overvældende specs i 2017-versionen af A3, har Samsung formået at sammensætte en smartphone, der egner sig rigtig fint til et enormt bredt udsnit af forbrugere. Den er hurtig, har særdeles fornuftig batteritid (små to døgn på en opladning ved dagligdagsbrug) og er imponerende pålidelig. På trods af mange åbne apps og krævende opgavebehandling hverken crasher eller lagger A3.

Skærmstørrelsen på 4,7 tommer passer rigtig godt til mange, men kommer til kort for de, der er tunge medieforbrugere på smartphone. Den har always on-display, der gør det lettere at overskue alle dine indkommende notifikationer uden at låse telefonen op. Skærmen er i øvrigt et af de virkeligt positive elementer ved A3 – den er knivskarp og tydelig, selv i spidse vinkler og gengiver farver udtryksfuldt og klart.

I år er A3 og storebroren A5 blevet vandtætte og har fingeraftrykssensor, hvilket for begges vedkommende har gjort dem langt mere tidssvarende. Det er og bliver et kæmpe plus.

Styresystemet er Android 6.0.1 Marshmallow med Samsung UI-overlay, der er ekstremt intuitivt og velfungerende. Foruden et par enkelte bloatware-apps, der nemt kan deaktiveres, gør styresystemet arbejdet til UG.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kamera

Kameraet er hæderligt, men heller ikke mere end det, hvor A5 kommer med 16 MP-kamera både front og bag, så har A3 kun 8 og 13 MP at skyde med. Det betyder, at du kan forvente ret lav kvalitet, særligt i svagt oplyste miljøer. Det er særligt mærkbart på frontkameraet.

Bagsidekameraet imponerer dog i dagslys og veloplyste indendørsområder. Her brillerer autofokusfunktionen og giver billede med god dybdeskarphed. Glem dog alt om at zoome.

Igen point til A3 for at være hurtig. Selv når du åbner kameraet med hurtigfunktionen vha. dobbeltklik på hjemknappen direkte fra dvale går der under et sekund, før du er klar til at knipse.

SamsungGalaxyA3-2

Samlet vurdering

Udviklingen for smartphones har i en periode været, at selv modeller i første og anden division har fået højnet standarden gevaldigt, så de ikke længere bare er det billige alternativ. Det er i høj grad tilfældet med Samsung Galaxy A3, der trækker lækre funktionaliteter fra Samsungs flagskibe. Du kan mærke, at den ikke er high end, men den er velfungerende og godt afstemt i forhold til specs og ydeevne.

Den vejledende udsalgspris ligger på 2.600 kroner, hvilket er ganske fair for denne type smartphone. Storebroren A5 koster 3.300 kroner og den er umiddelbart værd at vurdere i forhold til dit fotobehov.

TL;DR: Samsung A3 er på ingen måde et nyt flagskib for Samsung. Hvis man skal give den en plads i den sydkoreanske armada er det mest at alt at sammenligne med et lille patruljefartøj. Det er ikke en smartphone, du vinder blikke ved, men til gengæld får du en trofast, pålidelig maskine ved din side.


Køb den, hvis du…
…vil have en pålidelig smartphone
…mener prisen er vigtig
…vil have en god skærm, men ikke vil have en stor smartphone

Køb den ikke, hvis du…
…vil tage gode billeder
…har brug for en smartphone, du vinder blikke ved

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af