Showanmeldelse: Cecilie Bahnsen fortsatte sin monokrome og skulpturelle magtdemonstration

Showanmeldelse: Cecilie Bahnsen fortsatte sin monokrome og skulpturelle magtdemonstration
Foto: Copenhagen Fashion Week

Selv om det kun er et år siden, at Cecilie Bahnsen debuterede på modeugens officielle showscene, har man allerede nu en klar forestilling om, hvad den talentfulde danske designer præsenterer, når hun indtager catwalken: Skulpturelle silhuetter, en ultrafeminin æstetik og et stramt konceptuelt univers. AW18-kollektionen, der blev fremvist onsdag eftermiddag, var ingen undtagelse. 

Under normale omstændigheder vil den grad af forudsigelighed, der præger Cecilie Bahnsens kollektioner, måske virke en anelse kedelig og triviel, men hos Bahnsen fungerer det. Designerens stærke koncept og tydelige dna er blevet hendes ting – og det er netop den, hun har opnået så stor international anerkendelse for det seneste år.

Cecilie Bahnsen havde valgt et galleri i Nordvest til at sætte rammen for AW18-kollektionen, og den lokation skabte en fin reference. For designerens kreationer kan med rette betragtes som små beklædningskunstværker i sig selv, hvis man ser nærmere på de mange fine detaljer, silhuetter og snit, der præger designerens kollektioner.  

Fra første indgang var det også tydeligt, at designeren endnu en gang ville slå et slag for det monokrome. De første 11 looks var således sorte fra top til tå, men trods det konsekvente farvevalg, blev det aldrig kedeligt. Bahnsen mestrer nemlig at få det optimale ud af en meget begrænset farvepalet. 

Der var adskillige skulpturelle kjoler med dybe v-udskæringer og overdimensionerede skulderstropper i henholdsvis velour samt i hendes quiltede signatur. Men samtidig fik vi også lov til at stifte bekendtskab med en mindre feminin og langt mere hverdagsanvendelig side af Bahnsens designunivers, da en model eksempelvis entrerede catwalken i en sort striktrøje og lædershorts.

Det sorte univers blev fulgt op af en række mere eventyrlige og drømmende indgange, hvor farvepaletten skiftede til hvid og rosa. Igen med fokus på de raffinerede kjoler med de volumniøse silhuetter, hvor tyl, flæser og store broderinger, der på så mange måder indkapsler hele Bahnsens dna, gik igen flere steder.

Der var hverken noget overraskende nyt eller revolutionærende over Bahnsens AW18-kollektion, som Caroline Brasch lukkede iklædt en olivengrøn strik og tilhørende nederdel, men den talentfulde danske designer leverede igen en magtdemonstration i det, hun er allerbedst til.

Bedømt på reaktionerne efter showet var det tydeligt, at hun igen og igen formår at tryllebinde det kvindelige modepublikum. Ja, Bahnsen får utvivlsomt de fleste kvinder til at drømme sig langt væk i de flotte kjoler, som hun præsenterer sæson efter sæson.

Showets højdepunkt

I en tid, hvor streetwear er allestedsnærværende i det internationale modelandskab, er det befriende at se, hvordan Cecilie Bahnsen på ingen måde afviger fra sit konceptuelle og feminine univers.

Hun tror fuldt og fast på sit koncept, hvilket hun igen manifesterede med fremvisningen af AW18-kollektionen. Og det er lige netop konceptet blandet med talentet, der gør hende til en af de klart stærkeste navne på den københavnske modescene lige nu. 

Showets største overraskelse

Overraskelser er ikke noget, der præger Bahnsens kollektioner. Tværtimod. Man ved hvad man kan forvente sig fra den talentfulde danske designer – og det er kun en god ting. I hvert fald når man hedder Cecilie Bahnsen.  

Læs også: Freya Dalsjø udfordrede skønheden under Copenhagen Fashion Week

Se hele vores dækning af Copenhagen Fashion Week HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af