Fem looks der imponerede på modeugens sidste dag – fra Muf10 til Lærke Andersen

Vi gør status og udpeger det bedste af de mange indtryk fra catwalken på modeugens anden og sidste dag.
(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Munthe

Naja Munthe lader til at have besluttet sig for at give Ganni lidt konkurrence, når det kommer til at tage ejerskab på den københavnske stil-coolness. I hvert fald præsenterede hun en kollektion, der leverede på mange it-parametre – fra lange sokke-sneakers og printmix over lak og pels til flagrende kjoler og oversize blazere. Og så selvfølgelig også sportswear.

Ovenstående tracksuit er et flot take på tendensen og skabte ekstra femininitet med den strammere silhuet og de oplynelige ærmer. Tilsat spidse stilletter ramte Munthe en fin balance mellem sport og chic.


(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Halo

Halo skubbede til sit workout-dna, da brandet præsenterede sin AW18-kollektion på CIFF’s showscene. For selv om det funktionelle træningstøj stadig er kernen, hvilket fint blev understreget til showet, hvor to af modellerne gennemgik flere crossfit-øvelser, mens resten af kollektionen blev vist på catwalken, så klædte tilføjelsen af mere overtøj mærket.

Ovenstående parka er et godt eksempel, og et stærkt bud på en funktionel jakke, der rammer tidsånden og samtidig ligger i en naturlig forlængelse af Halos militaristiske dna og monokrome designtilgang.


(Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)

Muf10

Godt nok holdt Reza Etamadi ikke et traditionelt show denne gang, men han holdt sig naturligvis ikke væk, da han lavede popup-shows før flere af torsdagens planlagte show. Her fremviste syv modeller Muf10’s bud på efterårsmoden, og det var på mange måder klassisk Muf10, hvis man kan sige det om så ungt et brand. Der var tracksuits, hoodies, fleece og en kopidrillende versionering af Mærsks logo. Bedst var dog overtøjet.

Denne trenchcoat samler meget af det, Muf10 er kendt for, nemlig at ramme tidsånden – eller kopiere den, vil nogen måske endda mene. Den vrangvendte jakke blev hypet for under en måned siden, da stylisten Lotta Volkova bar en pelsjakke på vrangen til Vetements AW18-show. Samtidig sender den tankerne mod Burberrys signaturtern, som har fået en revival på det seneste.

Men det er det, Muf10 kan. Den lyserøde farve klædte brandet og virkede som første gang, at der for alvor caterede direkte til de kvinder, der alligevel elsker streetwear-brandet.


(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Lærke Andersen

Den talentfulde designer leverede en stærk debutkollektion. Lærke Andersens karakteristiske fusionering af sportstøj, workwear og streetwear gennemsyrede kollektionen, der bød på stribevis af overdimensionerede silhuetter og looks, der henvender sig til kvinder med attitude, og som ikke er bange for, at designeren henter dele af sin inspiration i herregarderoben.

Ovenstående look bød på en af de klart bedste frakker på modeugens sidste dag. Med dropped shoulders, omvendte foringer, der viste den indvedige blå fleece samt med Lærke Andersen-logoet på begge ærmer, har designeren utvivlsomt skabt en frakke, der bliver rift om hos it-typerne, når den lander i butikkerne til efteråret.

Jakken var stylet med en anti-fittet hoodie og nederdel, hvilket skabte den perfekte balance mellem det maskuline og feminine, som designeren er så god til.


(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Heliot Emil

Heliot Emils streetwear er både råt og dristigt. Det autodidakte designer- og brødrepar Victor og Julius Juul sværger til det sorte, monokrome univers, hvor tekniske aspekter, som man kender fra sporten, og militærinspirationen er fundamentet i kollektionerne.

Det var også tilfældet, da det unge danske mærke imponerende med AW18-kollektionen, som de viste frem i Illums parkeringskælder.

Kollektionen bestod af mange stærke looks, men et af de lidt blødere og pænere af slagsen stod ud. En asymmetrisk hvid skjorte blev stylet med en asymmetrisk vest, der var spændt ind i taljen med et næsten latexlignende bælte med Heliot Emil-initialerne på.

Læs også: Showanmeldelse: Ganni tog ejerskab over den danske modescene ved Copenhagen Fashion Week

Se hele vores dækning af Copenhagen Fashion Week HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af