Ugens bedste sneaker-nyheder – trail-amok, Skeptas nye Nike og Pumas opturssamarbejde

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Kanye og Adidas gør klar til største Yeezy-drop

Det kan godt være, at Yeezy-hypen ikke er, hvad den har været, men det er ikke den eneste grund til, at du har kunne finde Yeezy-sneakers på butikshylderne selv efter diverse raffles. Adidas og Kanye West har ganske enkelt sendt mange flere sko på markedet.


Nu har Kanye meddelt, at den trippelhvid, eller ‘Cream’ som den bliver kaldt, version af Yeezy Boost 350 V2, der er sat til at komme i salg den 21. september, bliver deres største drop indtil nu. Du kan skrive dig op til købsadgang på Yeezysupply nu, men det vides ikke, om skoen også lander i lokale forhandlere som Rezet, Naked og Wood Wood, der plejer at få Yeezys.


Samtidig har Kanye teaset en ny version af Yeezy 700, der bygger videre på originalens, men med en mere strømlinet mellemsål, som ved første øjekast minder lidt om Nike Vaporfly 4%. Pt. er der ingen information om, hvornår skoen forventes at lande, men Kanye har tidligere delt et stregning af en 700 V3 som en del af 2019’s Yeezy-lineup.


Acronym genfortolker Air Presto

Med tidens hang til både teknisk udendørs-hiking-gear og diverse militaristiske detaljer synes Acronym mere relevant end nogensinde. Og Nike fortsætter da også glædeligt deres samarbejde med brandet. Nu har en ny colorway af Air Presto Mid ramt nettet, som netop fortsætter Acronyms tekniske detaljer tilsat skarpe farver og mønstre. Skoen skulle være en af flere kommende colorways, som forventes at lande den 8. september.


Skepta klar med ny Air Max

I løbet af de seneste uger har den engelske grimerapper flere gange teaset næste kapitel af hans Nike-samarbejde på Instagram, og nu er der endelig landet et reelt billede af den kommende Nike Air Max Deluxe SK. ‘Never Sleep on Tour’ står der på siden af den. Designet skulle eftersigende være en homage til New York City og inspireret af søvnløsheden på turneer. Releasedatoen er ikke offentliggjort endnu.


Mere dekonstruktion fra Nike

Både inden for tøj- og sneaker-design har dekonstruktion fyldt meget de seneste sæsoner, hvilket vi selvfølgelig også så som en del af sidste års mest opsigtsvækkende sneaker-samarbejde, ‘The Ten’. Nu er det så Public School, der har klippet og syet og skabt et nyt take på Nike-favoritten Air Force 1 High.


Resultatet er en trippelhvid, en sort og en i grå nuancer, der er opsigtvækkende i sit rå og ufærdige look, hvor syningerne og manglen på samme er en stor del af designet. De tre versioner forventes at lande den 5. september og koste cirka 1.300 kroner.


Trail, trail, trail

Det virker allerede, som om trenden har kørt i noget tid, men det skyldes selvfølgelig ofte de tidlige catwalk-billeder og den generelle opspeede hastighed i moden. I hvert fald lander der for alvor mange outdoor-inspirerede sneakers nu i forbindelse med de nye efterårskollektioner. Vi har samlet de nyeste bud.

Louis Vuitton
Med Run Away Pulse blander Louis Vuitton de kraftige såler med tekniske detaljer som pløs- og hælstroppe og det kraftigere snøresystem. Men ja, som med meget af outdoor-tendensen i luksusmoden, så handler det om at udtrykke overskuddet og tiden til udendørslivet og om en slags flugt fra den stressede hverdag, mere end det handler om egentlig at gøre det. Og helt ærlig, hvem hopper ud i morgenduggen med sin LV-sneakers til 6-7.000 kroner? Tjek dem i brandets webshop.

Balenciaga
Demna Gvasalia har uden tvivl haft en stor finger med i spillet i forhold til at gøre både de kraftige såler og nu trail-looket populært. Og ja, nu lander Balenciagas Track-sneaker så, ovenikøbet med tilhørende hoodies, t-shirts og sokker. I forhold til Louis Vuitton er Balenciagas version mere ren trekking.


I bedste Gvasalia-stil er det ikke nok, at du gider betale de cirka 4.500 kroner skoene koster, du skal skrive dig op til at få lov til at komme forbi en butik i London på et tidspunkt imellem den 3. og 23. september. Du kan skrive dig op via et specielt website, hvor du også kan alle fire colorways af skoen.

Ganni
Egentlig blev støvlerne vist i forbindelse med Gannis SS19-show under modeugen i København for et par uger siden, men de er allerede kommet i salg. Her er vi helt ude i skoven med det traditionelle vandrestøvle-look, der skabt i samarbejde med det italienske skomærke Diemme. Den fås også i hvid/grå/sort-colorway. De koster 2.999 kroner i Gannis webshop.

Nike
Ja, ud over Balenciaga var Nike og Supreme tidligt ude med looket med deres Air Humara-samarbejde sidste år – men ja, Nikes ACG-afdeling (All Condition Gear) har selvfølgelig, som så mange andre sportsmærker, laver outdoor-gear i mange år. Netop Nike ACG er klar med nye colorways af Dog Mountain-, Ruckle Ridge- og Revaderchi-modellerne i denne uge. De passer også som fod i hose med trail-tendensen med de tekniske detaljer og farverige design. Alle tre kommer til salg i Nikes webshop i morgen tidlig.


Samtidig er der landet billeder af en 2018-version af Air Terra Humara-modellen, der med en bastant sål, ekstra snudebeskyttelse og markant snøresystem taler samme sprog, som alle de ovenstående modeller. Det vides endnu ikke, hvornår den kommer i salg.


Pumas svar på Ultra Boost’en

Hybrid Runner Unrest kalder Puma deres nye model, som ligesom Adidas Ultra Boost både rammer løbere og dem, der bare godt kan lide at se ud, som om de har overskuddet til at træne. Det er sålen, der er skoens fokuspunkt, både på grund af look og indhold. Hybrid sålen blander nemlig Pumas Ignite-sål med de hvide NRGY-kugler, der giver splatter-looket og altså kan ses som brandets version af Boost. Skoen koster 750 kroner hos Puma og fås også i en grøn colorway.


Nye versioner af M2K Tekno

Vi har efterhånden skrevet meget om Nikes seneste bud på en sneaker med kraftig sål, nemlig Air Monarch-videreudviklingen M2K Tekno, som også lader til at have været populær på gaden. Nu er Nike så klar med tre nye varianter, hvor denne grå stikker ud med sine orange detaljer. Footlocker har de tre nye colorways til 800 kroner.


Nike dyrker enkeltheden

Det kan jo ikke være detaljerige trail-sko og voluminøse såler det hele. Og Air Max 1-modellen er en af vores all-time favoritter, når der kommer til mere enkle løbeskossilhuetter. Den står også knivskarpt i denne nye colorway, som er inspireret af Centre Pompidou-museet i Paris og dets stillads-look og karakteristiske farvede rulletrappetuneller. Skoen forventes at lande den 29. august, men det er endnu ikke bekræftet. Der kommer også en trippelgrå colorway.


Adidas finder mere guld i arkiverne

Sportsgiganter spinner i den grad guld på arkiverne i disse 90’er-inspirerede tider. Seneste forsøg på at genoplive en retro model kommer fra Adidas, der nu relancerer Torsion Dimension Low. Trods 90’er-vibesene i farverne, så dyrker den hverken de kraftige såler eller outdoor-tendensen, men snarere lidt skate- eller basketkultur. De markante snørepaneler sender også tankerne mod Nike Air More Tempo. Modellen lander den 1. september, hvor i hvert fald tyske Uebervart får den på hylderne.


Sneaker-samarbejde tager til månen

Streetwear har længe haft en fascination af NASA og rummet. Det gælder åbenbart også for det hollandske sneaker-brand Mercer, der snart er klar med et samarbejde med NASA. Resultatet skulle være inspireret af Apollo 11, som jo (hvis man ikke er konspirationsteoretiker) landede på månen i 1969, og selvom den ikke oser af futurisme, så er det blevet flot sko. Der udkommer kun 96 eksemplarer, så det er nok noget med at være hurtig den 28. september, når den kommer til salg hos Mercer. Den skulle koste 1.850 kroner.


Stærke Puma-samarbejder

Big Sean fortsætter sit samarbejde med Puma, og deres fælles efterårskollektion inkluderer både tøj og nye bud på Suede- og Clyde-silhuetterne. Denne sæson tilføjer de også Puma Breaker med sin næsten Creeper-agtige sål. Første del af samarbejdet kommer til salg i morgen hos Puma, mens anden del lander den 20. oktober.


Vi glæder os dog for alvor til Pumas første samarbejde med et af vores yndlingsbrands, sydkoreanske Ader Error. Deres legesyge bud på tidens blanding af oversize streetwear blandet med mere klassiske silhuetter skuffer sjældent. Kollektionen, der også inkluderer versioner af sneaker-modellerne RS-0, RS-100 og Suede, har fået navnet ‘Futro’, der selvfølgelig er en sammentrækning af future og retro, hvilket nærmest også passer genialt på Ader Errors normale design.


RS-100-sneakeren fremstår som et sko-highlight, der indkapsler ‘Futro’-tanken og stikker ud med den akavede boks-agtige hælpåsætning. Hele samarbejdet lander i Pumas webshop og eksklusivt hos Han Kjøbenhavn den 1. september.

Læs også: Rezet Store sætter fokus på Adidas’ nye sneaker-hit sammen med danske musikere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af