Rihannas Savage x Fenty-debut var mere en mangfoldig magtdemonstration end et modeshow

Showet satte en streg under, at Rihanna har en vigtig stemme – også i modeverdenen
Rihannas Savage x Fenty-debut var mere en mangfoldig magtdemonstration end et modeshow
Modeller på den græsbelagte catwalk til Savage x Fenty-showet (Foto: JP Yim/Getty Images)

Det er let at stille spørgsmålstegn ved Rihannas modeeventyr. For hvor meget hun egentlig har at gøre med designprocesserne hos både Fenty x Puma, Fenty Beauty og seneste understøjsmærket Savage x Fenty, er svært at sige. Til gengæld har Rihanna formået at skabe tre modebrands, der føles som meget mere end kendismærker, der blot sætter stjernen i front.

Med shows under modeugerne i både Paris og New York har Fenty x Puma skabt kollektioner, der har haft noget at byde på og sagtens har kunnet tale med i tidens modebillede. Men med Fenty Beauty og Savage x Fenty har Rihanna (og hendes samarbejdspartnere) slået fast, at missionen er større end blot tidens trends. For det er diversitet, der mere og mere har vist sig som fællesnævneren for alle Fenty-projekterne.

Rihanna på sin æresrunde (Foto: Ilya S. Savenok/Getty Images)

Det var også tydeligt i nat, da Rihanna lavede sit debutshow med Savaga x Fenty og lukkede modeugen i New York. For før stjernen selv gik en rolig og lang æresrunde ad den græsbelagte catwalk, der snoede sig igennem et landskab, som mindede om en blanding af et forestillet paradis og en fjern planet, havde et mangfoldigt hold af modeller vist understøjskollektionen frem.

Gigi Hadid var en af de mest kendte modeller på catwalken (Foto: JP Yim/Getty Images)

Der var nogle af tidens største modeller som Gigi og Bella Hadid, der var cool kids som en gravid Slick Woods og Jazzelle Zanaughtti (aka Ugly Worldwide), og der var kurvede kvinder og generelt en stor variation af hudfarver og kropstyper. Det er selvfølgelig i tidsånden, men Rihanna har hele tiden været en af vejviserne på den front, både med Fenty x Puma, og da hun lancerede 40 nuancer af Fenty Beautys foundation og skubbede til hele makeupbranchen.

Gravide Slick Woods gik også showet (Foto: JP Yim/Getty Images)

»Min vision for Savage X har altid været inklusion, har altid været at få kvinder til at føle sig selvsikre og udtrykke sig igennem lidt blonder, lidt korsetter, en lille t-shirt-bh«, siger Rihanna ifølge brandets website, og den følelse gav showet også.

(Foto: JP Yim/Getty Images)

For mens showet selvfølgelig viste en ny kollektion (som allerede er sat til salg i brandets webshop), så er Savage x Fentys claim-to-fame fokusset på inklusion. Designet er fint og sexet, men der er ikke meget, vi ikke har set før. Det er markedsføringen, som især har skabt opmærksomhed.

(Foto: JP Yim/Getty Images)

Og nattens show var mere vand på den mølle. Vi fik et kvarter i selskab med Rihannas fremtidsdrøm, hvor modellerne dansede, grinede og performede sig igennem landskabet. Det var underholdende, og det satte en streg under, at Rihanna har en vigtig stemme – også i modeverdenen.

Se en video fra showet nedenfor.

Læs også: Med en simpel t-shirt udstiller Chromat modens kamp med kropspositivitet

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af