Gigi Hadid langer ud efter paparazzi efter et søgsmål

Gigi Hadid langer ud efter paparazzi efter et søgsmål
Gigi Hadid backstage før Brandon Maxwells show under New York Fashion Week i September (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)

Det er egentlig en gammel snak, den om stjernerne og paparazzi. Om at blive jagtet i tide og utide af klikkende kameraer, men samtidig også være klar over, at deres billederne er med til at øge ens kendisstatus. Det var den snak, som blandt andet blussede op, da Prinsesse Diana døde i en bilulykke i 1997. Og det er den snak, som Gigi Hadid nu åbner igen.

Grunden til, at modellen langer ud efter paparazzi, er, at hun er blevet sagsøgt af en fotograf, efter at hun brugte et af hans billeder på sin Instagram-profil uden tilladelse eller kreditering. Selvom hun nu har slettet opslaget, er det ulovligt, men også ret en normal praksis på Instagram, hvor billeder hurtigt lever deres eget liv.

Som Hadid skriver, mener hun dog, at det er paradoksalt at blive sagsøgt af en fotograf, der tjener penge på at tage billeder af hende på gaden – og allerede har tjent penge på billeder, når andre medier har brugt billedet (det ved vi nu ikke, om hun har helt styr på med lige det billede).

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

?

Et opslag delt af Gigi Hadid (@gigihadid) den

»Det var umuligt for mig at vide, hvilken af de 15+ fotografer udenfor den dag tog billedet. Hvis personen bare havde kommenteret på billedet, ville jeg med glæde have tagget og givet kredit«, skriver Hadid blandt andet om billedet, som hun fandt på Twitter uden kreditering.

Lovligt har hun dog en dårlig sag, og måske er det også derfor, at hun spiller på følelserne og den generelle snak om paparazzi.

»De her mennesker tjener penge på os ved lovligt at stalke os dag ud og dag ind – uden speciel grund, for at fange os gå to meter til en bil eller en kontorbygning«, skriver hun.

Hun forstår dog, at fotograferne er en del af gamet, og det kan hun også leve med, men føler sig i den grad trådt over tæerne af det opportunistiske søgsmål.

Læs også: Freya Dalsjø får rygklap af Gigi Hadid

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af