Zara gør det igen: De fire vildeste sneaker-kopier lige nu

Det er næsten blevet en sport på moderedaktionen at finde Zaras ofte ret tydelige inspirationskilder i deres sneaker-udvalg. Vi holder os til de fire mest oplagte fra det nye sortiment.
Zara Maxi Sole

Nike-forkærlighed

Halvårets helt store kopiguldmedalje går til Zaras Maxi Sole, der er ret ublu i sin skelen til en af Nikes største succeser i år, Air Monarch-spinoff’en M2K Tekno. Den generelle lighed i silhuetten er ikke til at tage fejl af, men det er især sålen, som gør sammenligningen lige for.

Nike M2K Tekno

Fra den todelte farve til spidserne, der ligesom bølger op i mellemsålen er ligheden slående, og hvis man skulle have nogen tvivl, så er den lille plastik hælkappe mellem overdelen og mellemsålen nærmest en én til én kopi.

Det vilde ved Zaras ‘kopi’ er, at den faktisk koster lige så meget som Nike-skoen, nemlig 799 kroner. Normalt er Zaras styrke, ligesom de andre fast-fashion-mærker, at de låner i stor stil og producerer varerne hurtigt og sælger dem billigere. Men den fordel har de altså mistet her.


Zara Flatform High

Buffalo-bølgen

Det er svært at se en hvilken som helst plateausko/-støvle og ikke tænke på Buffalo. Alligevel er der noget ekstra ved Zaras Flatform High, der sender tankerne mod 90’er-favoritten, som har gjort comeback de senere år i takt med resten af årtiet.

Igen er det især sålen, der gør inspirationen tydelig, både med de bølgede linjer, buen på midten og de lidt trail-agtige takker.

Buffalo

Snøresystemet og den buede detalje, der gå fra sålen til snørerne, er dog også med til at bidrage til Zaras dovne look.

I modsætning til ovenstående Nike-kopi, så kan prisen her vise sig at være Zaras fordel. Deres støvle koster 799 kroner, mens et par Buffalo ligger på omkring det dobbelte – men det er så også det federe.


Zara

Air Max-puden

Det er svært at se en synlig luftpude på en sneaker uden at tænke Nike. Det ved Zara også godt, men det afholder ikke det spanske firma fra at lave ovenstående sneaker, der har en fuldlængde luftpude i mellemsålen.

Nike har efterhånden lavet mange Air Max-varianter. Den, som Zara læner sig mest op ad, er nok Air Max 2018-modellen, men faktisk er Nike først næste år på trapperne med deres 720-model, som netop har en luftpude, der er hele mellemsålen.

Nike Air Max 2018

Lige meget hvad så er Zara ude på tyndt vand her. Igen har de dog prisen på deres side. 699 kroner koster Zaras luftpude, mens Nike Air Max 2018 ligger omkring de 1.000 kroner.


Zara High-Top Sneaker

Louis Vuitton-antydninger

Vi slutter med en af de mindre tydelige, som dog alligevel trækker på tidens tand. Zaras High-Top Sneaker (ja, de er ikke så opfindsomme i navngivningen) sendte i første omgang vores tanker mod Louis Vuittons opsigtsvækkende Archlight. Ikke at Zara er lige så ekstrem, men den boblende sål, svangen og de detaljerede paneler på overdelen lægger sig trods alt op ad luksus-sneakeren, som den også deler sine futuristiske koder med.

Louis Vuitton Archlight

Man kunne dog også sagtens sige, at Zaras tredelte sål har hentet en vis portion inspiration hos Reeboks Run.r.96, som er blevet relanceret i år. Og så er der prisen, mens de færreste er klar til at betale omkring 6.000 kroner for Louis Vuitton, så koster Zaras version 699 kroner.

Læs også: Ugens bedste sneaker-nyheder – Kanyes næste træk, neonfarver og Comme des Garçons-bling

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af