Ugens bedste sneaker-nyheder – Eytys går amok, Air Max Day og Travis Scott-rygter

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Nyt fra Travis Scott

Han har efterhånden overtaget Kanye West og Virgil Ablohs pladser som førende sneaker-hypeman, for når Travis Scott og Nike planlægger nyt, så følger alle med.

Senest har han teaset en colorway af Nike SB Dunk Low på Instagram – dog med teksten »Samp ?-Le«, så det kunne tyde på, at det kun er en tidlig sample og altså ikke noget, der nødvendigvis kommer i handlen.

Til gengæld kommer rapperens Air Max 270 React til salg, og efter længere tids spekuleren og teasere tyder noget på, at det bliver den 10. april. Ingen af partnerne har dog bekræftet den dato endnu.

Pharrell Williams skejer ud med Adidas

Klare farver har næsten hele tiden været en stor del af Pharrell Williams’ sneaker-samarbejde med Adidas, men alligevel overrasker hans seneste basketball-inspirerede model 0-60.

Den låner lidt af sit design, især sålen, fra Crazy BYW, som Pharrell også tidligere har samarbejdet med Adidas omkring, men på denne hi-top er snørebåndene udskiftet med en lynlås, ligesom colorway’en låner fra psykedelisk batikprint.

Batik-looket går igen på de shorts, t-shirt og hoodie, der hører med til March Madness-kollektion, som også inkluderer en Crazy BYW 2.0-silhuet.

Hele kollektionen, der måske skulle have fejret af slutningen på den amerikanske universitetsbasketballturnering, som også er Corona-aflyst, kommer til salg den 6. april hos Adidas.

Nike introducerer Adapt til Air Max-familien

Efter Adapt BB og Adapt Huarache overraskede Nike i går med en ny selvsnørende sko, da de udvidede Adapt-silhuetten i forbindelse med Air Max Day.

Adapt’ens futuristiske design slår virkelig igennem på Adapt Auto Max, mens indkigget til luftpuden sender tankerne tilbage til de allerførste Air Max-sko.

De er vist kommet til salg i USA, mens det lader til, at vi stadig må vente lidt herhjemme.

Nike skitserer videre

Vi har tidligere skrevet om de hvide Air Force 1, men den humoristiske stregtegning af luftpuden fra Air Max 1 og Swoosh’en. Nu lander en sort version af skoen, og jeg er stadig vild med den. Overkill sætter den til salg den 1. april (ikke en aprilsnar forhåbentlig).

Cottweiler sætter præg på Reebok Zig Kinetica

Zigzag-udskæringerne i den karakteristiske sål på en af Reeboks nyeste silhuetter går igen i Cottweilers bud, der har fået navnet Zig 3D Storm. Den kommer i tre colorways, som ellers mest skiller ud med den lomme-agtige design, der sidder på snørebåndene. Skoene skulle snart komme til salg i Cottweilers webshop.

Sneakersnstuff farver ikoniske Vans-silhuetter

Med fare for at have skrevet det mange gange tidligere, så er Vans’ Classic Slip-On og Era nogle af de modeller, der må været lavet flest varianter af. Nu har den svenske sneaker-butik Sneakersnstuff dog alligevel tilføjet endnu et bud med deres farverige og sommerklare design. De bliver sat til salg næste lørdag den 4. april, men kun via lodtrækning. Læs mere hos SNS.

Nyt split-design fra Nike

Okay, det er set før i alverdens udgaver – også på sneakers, men der er noget fedt ved at skubbe til vores normale forventninger til design og materialesammensætninger. Derfor er Chicago-designeren Sheila Rashids bud på Air Jordan 1 også ret fedt, når det lilla læder møder det grå ruskind. Nike har lige sat den til salg i dag for 1.050 kroner.

Eytys klar med flere vilde modeller

Det svenske skomærke har efterhånden gjort det til deres ting at skrue helt op for tidens tendenser, når de lancerer nye sneakers – og det gælder i hvert fald også deres to nyeste modeller.

Deres Harmony tager 90’er-look’et helt ud og dyrker voluminøse skater-tendenser, som man kender det fra Osiris D3, som ASAP Rocky måske også kiggede lidt for meget på med hans Under Armour-samarbejde. Den koster cirka 2.000 kroner hos Eytys.

Endnu vildere går det for sig med deres Impala-silhuet, der er en cowboystøvle møder den vilde sål fra sidste års Halo-sneaker. Her er vi altså ude i den helt store showstopper. Den koster omkring 3.600 kroner hos Eytys.

Fokus på simplicitet

Hvis Eytys alligevel er lidt for meget af det gode for dig, og du bare sætter pris på det enkle design, så er der også en del gode nyheder i denne uge.

Vi starter med Nike, der har lavet en helt enkel version af deres hybrid Air Force 1 React D/MS/X, som sågar toner Swoosh’en ret meget ned – trods størrelsen. Nike sælger den til 1.000 kroner.

Adidas har også skruet ned for brandingen på deres 70’er-model Americana, som er blevet hevet op af arkivet. Her er vi ude i en klassisk læder-sneaker med ruskind på snuden. Det helt rene brydes dog fint af den røde streg. Matchesfashion har den til 540 kroner, hvis du er hurtig.

Matchesfashion har også denne nye colorway af New Balance 860. Den koster 895 kroner. Den er måske ikke helt så enkel, som de to foregående, men af den 90’er-agtige løbesilhuet af være, så er den tilbageholdte colorway ret underspillet og fin.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lær mere om Air Max

I forbindelse med den årlige fejring af Air Max-familien og dens imponerende historie har Nike lavet ovenstående minidokumentar ‘The Story of Air Max: 90 to 2090’, der fortæller en del af Air Max’ historie og betydning for sneaker-kulturen. Dizzee Rascal giver blandt andre sit besyv med.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af